מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהשמנה של 60 ק"ג עם לקיחת תרופה

השמנה של 60 ק"ג עם לקיחת תרופה

25/07/17 22:49
3 תגובות

שלום מזה 30 שנה אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות שדי מייצבות אותי לחלוטין.הבעיה היא שבמהלך השנים אני הכפלתי את משקלי למרות נסיונות רבים לירידה במשקל אך ללא הצלחה אני רק הולכת ועולה במשקל יחד עם זאת עוד תופעות של סוכר, דום נשימה חמור, הפרעות בקצב הלב.יש לציין שאני כל השנים הייתי די פעילה פיזית ב10 השנים האחרונות הפסקתי לעשן אחרי 25 שנה של עישון מסיבי של 3 קופסאות ויותר ביום ומאז דווקא נהייתה האטה בפעילות הספורטיבית שלי לציין שהתרופות הן זיפרקסה12.5 מ"ג ומלטונין 5 מ"ג וכן ניסיונות של שינוי תרופתי לא הועילו הגוף כנראה מכור לחומר


תגובות

סימה-לבני
26/07/17 0:09

שלום רב,

שאלתך נקטעה, ואינני יודעת מהי.

האם תוכלי לחדד את השאלה?

 

בברכה,

סימה

אהוד210304
26/07/17 22:45

מה אוכל לעשות?יש איזו שהיא עצה

סימה-לבני
29/07/17 16:44

שלום רב,

אכן התרופה זיפרקסה, Olanzapine ידועה כתרופה שיודעת לגרום לעלייה במשקל וגם לסוכרת.

ראי עלון לצרכן כאן.

במקרה שלך, הפסקת העישון מצטרפת לאפקט של זיפרקסה והתוצאות הן כמו שאת מספרת, תוספת של 60 קילו למשקל, והמון בעיות בריאותיות שמתלוות לזה, כמו דום נשימה בשינה והפרעות במערכת הלב.

זה מצויין שיש לך מודעות ושאת פונה ומבקשת עצה, כי גם אם עלית 60 קילו, כדאי לעצור את זה, ולא להתעורר יום אחד עם 100 קילו יותר.

כך שכבר בנקודה הזאת, כדאי לך לשבת עם הרופא המטפל העיקרי שלך, בין אם הוא הפסיכיאטר או רופא המשפחה, ולחשוב על תכנית פעולה, שצריכה לכלול אולי שינוי בתרופות, אולי שינויים בתזונה, אם את אחראית לתזונה שלך בעצמך, לקבל תכנית אימונים, פעילות גופנית, שאת מעידה על עצמך שהפסקת לעשות, ואולי גם לשקול ביצוע ניתוח בריאטרי, שמקצר או מצמצם את הקיבה בדרך כירורגית, והקופות תומכות בו במקרים מסויימים.

למידע נוסף על ניתוחים בריאטרים מתוך "כמוני" הקלקי כאן.

תכנית הפעולה יכולה להיות קשה מאד לביצוע, ויתכן שאולי גם לא ממש מתאימה לך עקב מצבך הנפשי. ולכן ההצעה הראשונה שלי, שלא קשורה לרופא, והיא הכי פשוטה ומאד יעילה, ומטרתה היא לשמור על המשקל הקיים ולא להמשיך לעלות, זה להצטרף לקבוצת "שומרי משקל" באזור מגורייך, לרכוש מאזנים, להתחיל להשקל יום יום בבקר, לרשום על דף את המשקל שלך, לצאת לצעידה של 15 דקות לפחות כל יום, ולדאוג לך שבעוד חודש, כשתכנסי ל"כמוני" ותרצי לכתוב לי, אולי לא תרדי במשקל, אבל לפחות לא תמשיכי לעלות!

מה דעתך?

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"