מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמה קורה כשמערבבים תרופות? לד"ר הזה יש תשובה שכדאי לשמוע

מה קורה כשמערבבים תרופות? לד"ר הזה יש תשובה שכדאי לשמוע

27/07/17 12:42
1 תגובות

מה קורה לגוף כשנוטלים שתי תרופות שונות שאמורות לטפל במספר בעיות נבדלות? בשתיהן משתמשים מיליוני אנשים ברחבי העולם ועל שתיהן נעשו מאות מבחנים ומבדקים שהוכיחו כי הן בטוחות לשימוש, למעט מספר תופעות לוואי שאינן מזיקות - אך האם נחקרו התופעות שמתרחשות בעת נטילתן זאת לאחר זאת, בו זמנית? בהרצאה המרתקת הבאה ד"ר ראס אלטמן יראה לכם את מה שאולי אפילו הרופא שלכם לא יודע: כיצד השילוב של 2 תרופות נפוצות ביותר יוצר תופעות שמזכירות את אלו של מחלת הסוכרת. בהמשך הוא גם מסביר כיצד מתחיל להתפתח ענף המחקר שבוחן את מערכות היחסים הבלתי צפויות המתרחשות בין תרופות בגופנו, על ידי שימוש במקור מפתיע שכל אחד מאיתנו יכול לתרום לו...

כנסו לקישור ותאזינו להרצאה שדל הפרופסור הנכבד (יש גם תרגום לעברית )
הייתי שמח שגם המומחים כאן בפורום יתנו דעתם
http://www.baba-mail.co.il/video.aspx?emailid=36667
בברכה


תגובות

שלום, נטילה מקבילה של מספר תרופות היא בעיה רפואית מוכרת כשלעצמה, ואף יש לה שם רפואי - POLYPHARMACIA. ישנו ענף שלם ברפואה (פרמקולוגיה) שעוסק בין היתר בהשפעה של תרופות ומזונות זה על זו - ובפרט על הספיגה, עוצמת הפעילות ומשכה. ככלל, בעת רישום תרופה על הרופא המטפל לבדוק כי אין השפעות ניכרות בינה לבין יתר התרופות שהחולה נוטל, במידה שכן להחליפה או לוודא נטילה במרחק זמן שיוריד את מידת ההשפעה או יהפוך אותה לצפויה, לעתים מדובר במלאכה קשה ומורכבת ולא פשוטה להשגה. יש היום מגמה גוברת להפחתת מספר התרופות שניתנות בו-זמנית, לאור הבנה של בעייתיות זו. במקביל - חברות רבות עובדות על פיתוח של תרופות המושפעות פחות ממזונות ותרופות אחרות, וכן על כדור אחד המכיל מספר חומרים פעילים שיחליף את כל הכדורים שהחולה אמור ליטול. בינתיים, יש לשים לב לנקודה חשובה זו שהעלת בפוסט - ובפרט לשאול את הרופא (והרוקח) על אינטראקציות (השפעות) של תרופה חדשה על השפעתן וספיגתן של יתר התרופות, השפעת מזונות, צורך בהפחתת מינון בהתאם לגיל, תפקוד כלייתי וכבדי ומשקל. עם כל המורכבות שתיארתי, אין בכך שום כוונה להמנע מטיפול תרופתי מטעם זה, וזה מהסיבה הפשוטה שמרבית התרופות שנבדקו במסגרת מחקרים קלינייים אמינים על אלפי חולים, בוצעו על חולים אמיתיים, אשר נוטלים מגוון תרופות, המייצגות את המציאות בפועל. כל טוב, ושניזקק למינימום תרופות ובמקביל נקפיד על נטילה מסודרת ונכונה, וחשוב מכל - על אורח חיים בריא ובראש ובראשונה תזונה נכונה ומגוונת ופעילות גופנית מרובה ! ד"ר אסי מילויצקי