מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

צריכה עזרה

29/07/17 16:58
4 תגובות

שלום לכולם ...
רציתי לשתף אתכם במקרה שלי ולקבל הצאות מחלקכן
אני בת 19 הסובלת ככל הנראה בבולמיה
כבר כמה שנים יש לי התקפי זלילה מטורפים ואחריהם אני רצה לשרותים כדי להתרוקן מהכמות הלא נורמאלית הזו בעמצאות הקאות .
היו מלא פעמים שהבטחתי לעצמי שאני לא אוכל יותר בכמויות ולא אקיא. אך אני מרגישה שזה כבר לא בשליטתי. אני לא מספרת לאף אחד ... לא רוצה שיחשבו שאני איזה פסיכית או משהו .
סיפרתי רק לאדם אחד שאמר לי ואומר עד עכשיו ללכת ליעוץ פסיכיאטרי .
אני לא רוצה ללכת אך גם לא יודעת אם אוכל להתמודד לבד .
כי ההתקפים באים מתוצאה של עצבים ובעיות שלאחר מכן מובילות לזלילה מטורפת ואז הכל נגמר בשירותים .....אך לא להרבה זמן אחרי בערך כ 10 דק אולי קצת יותר תחושת הרעב חוזרת אלי .
אני כבר לא יודעת מה לעשות ... לפעמים מחשבות מפחידות באות לראש שלי ....
אני כל כך מפחדת להשמין מצואה לכל הזלילה הזו ולא רק כל ביס שאני לוקחק ניראה לי כאילו אכלתי מנה שלמה עם טונה של קלוריות ואוטומטית אני יודעת שאת זה אני חייבת להוציא מהגוף.
אני לא רזה .... אני גם לא שמנה כך אומרים (אני שוקלת71 קילו )
אך אני מרגישה כה שמנה ומכוערת שאני לא יודעת כבר איך לנחם את התחושה הזו אם לא האוכל הטעים ..... תעזרו לי בבקשה. ..
תציעו מה לעשות כי אני כבר מתמוטטת.


תגובות

שלום ג'יין וברוכה הבאה. העצה שאותו אדם נתן לך היא עצה טובה. ממה שאת מתארת, נשמע שאכן האבחנה שלך את עצמך נכונה ויש לך הפרעת אכילה מסוג בולמיה. מכיוון שהפרעת אכילה היא בעיה נפשית שמתבטאת שהתנהגות אכילה לא תקינה, הרי שפגישה עם פסיכיאטר מומחה להפרעות אכילה יכולה להיות התחלה טובה. לחילופין, גם פניה למרפאה לטיפול בהפרעות אכילה תוכל לתת לך את העזרה לה את זקוקה. היות ואת כבר בת 19, את יכולה לפנות בעצמך, ללא ידיעת ההורים (אם כי רצוי שיהיו שותפים לעניין) לרופא המשפחה שלך ולבקש הפניה למרפאה שכזו. המרפאות הן ציבוריות והטיפול אינו כרוך בתשלום. אם את רוצה, רשמי מהיכן את בארץ, כדי שאוכל לכוון אותך לאן לפנות. אם יש לך עוד שאלות או התלבטויות, אל תהססי. אנחנו כאן :)

ג׳יין
29/07/17 20:27

תודה רבה אבל אני רוצה לנסות להתמודד עם זה לבד . את חושבת שזה אפשרי ?

קשה. את מדברת על בעיה שנמשכת כבר כמה שנים. מניחה שניסית להתמודד איתה בכוחות עצמך. אולי אני טועה. בכל מקרה, ממליצה לגשת לטיפול. זה לא סותר. גם בטיפול תהיה התמודדות שהיא רק שלך.

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
29/07/17 21:52

הי ג׳יין, מצטרפת לדנה ומסכימה עם כל מילה שלה. את מתארת את ההתנהלות של התקלי האכילה והקאות בעיקר כתוצאה של תגובה התנהגותית בניסיון להתמודד עם רגשות שליליים מה שאת קוראת ״עצבים״. מאד חשוב להבין שניתן ללמוד דרכי התמודדות שונות ומיטיבות דרך טיפול פסיכולוגי- ריגשי, בשילוב עם טיפול תזונתי שייתן לך דרכים אחרות להתייחס לכל נושא האכילה. ואם יהיה צורך גם טיפול תרופתי- פסיכיאטרי. אני יודעת שזה נשמע הרבה ומפחיד מהמקום שאת נמצאת כרגע את מאד חשוב שתראי זאת כהושטת יד לעזרה לאנשי טיפול שזוהי המומחיות שלהם. והם שם לעזור לך. מגיע לך טיפול והזדמנות לחיות בשלווה. מקוה שתפני ותיעזרי, ואנחנו פה. בהצלחה.