מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהשאלה בנוגע לאשפוז בכפייה מעל גיל 18

שאלה בנוגע לאשפוז בכפייה מעל גיל 18

30/07/17 12:51
2 תגובות

היי..
אשמח לדעת מהם הקריטריונים לאשפוז בכפייה מעל גיל 18, האם רופא משפחה יכול לדרוש זאת, למשך כמה זמן האשפוז, האם בפסיכיאטרי או הפרעות אכילה, אחרי כמה זמן אני יכולה לשחרר את עצמי, מה קורה אם אני לא מוכנה להתאשפז למרות הצו..

תודה לכם..


תגובות

ד-ר-איתן-גור
מומחה כמוני
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
30/07/17 13:46

אשפוז בכפייה של חולה באנורקסיה נרבוזה אפשרי במצבי קיצון בהם קיימת סכנה מוחשית לחייה כתוצאה ממצבה הגופני. הוראת אשפוז בכפייה מוצאת ע"י הפסיכיאטר המחוזי לאחר שפסיכיאטר שבדק את החולה פנה אליו בבקשה להוציא את ההוראה. במידה והחולה מסרבת לבדיקה פסיכיאטרית יכול רופא המשפחה לפנות לפסיכיאטר המחוזי בבקשה להוציא הוראה לבדיקה כפוייה. החולה תאלץ להגיע לבדיקה בחדר מיון ולהבדק ע"י פסיכיאטר שיחליט האם החולה עומדת בתנאים שנקבעו בחוק המאפשרים אשפוז בכפייה. מרגע שהוצאה הוראה לבדיקה כפוייה או לאשפוז כפוי אין לחולה ברירה אלא להגיע לבדיקה או לאשפוז. במידה ולא תגיע יגיעו לביתה ויביאו אותה. לכל אדם שאושפז בכפייה זכות להתנגד ולהגיש ערעור על ההחלטה. הוא יכול להשתמש בסיוע משפטי של הסנגוריה הציבורית שתייצג אותו בערעור

מנטה1
25/05/18 19:15

שלום, איך ניתן להגדיר מצב מסכן חיים? האם ניתן להסתמך אך ורק על הbmi?