מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבדילמת נוגדי הקרישה

דילמת נוגדי הקרישה

14/08/17 18:29
3 תגובות

שלום,
הסיפור מורכב ואני מודה מראש על סבלנותכם. אימי, בת 78, עם הרבה מחלות רקע, עברה לפני שנה וחצי החלפת מסתם אאורטלי בצנתור ולקתה באירוע מוחי קל מיד אחרי הצנתור. מאז היא נוטלת פלויקס. לפני כחודש וחצי אושפזה על רקע דימום ממערכת העיכול ובמהלך הבירור, לפני כשלושה שבועות, נפלה ושברה את צוואר הירך. היא נותחה, אך טרם התחילה בשיקום מאחר וסיבת הדימום עדיין לא התבררה (ככל הנראה מדובר בדימום מהמעי הדק). מאז הניתוח הופסק הטיפול בפלויקס והיא טופלה בקלקסן בהתאם לרמות הדימום (דימום רב= הפסקת קלקסן). כשבוע לאחר הניתוח לקתה אימי בתסחיף ריאתי והוכנס פילטר לוריד החלול התחתון (umbrella). בימים האחרונים היא מטופלת בקלקסן ( 20 מ"ג פעמיים ביום). הדימום ממערכת העיכול נפסק, אך אני מודאגת מהמשמעות שעלולה להיות להפסקת נוגדי הקרישה.
שאלותי: 1. האם הקלקסן מפחית/מונע את הסיכון לפתח קרישי דם עורקיים שעלולים להוביל לאוטם במוח או בלב?, האם לשם כך נחוץ הפלויקס? 2. מה המשמעות של הפסקת הפלויקס לאור העובדה שיש לה מסתם מלאכותי בלב ושהיא עברה שבץ? 3. האם הפילטר שהוכנס לוריד הראשי מייתר את הצורך במתן נוגדי קרישה?
מודה מראש על תשובותיכם.


תגובות

דפנה שלום, המקרה באמת מורכב וקשה לניהול. ראשית תשובה עקרונית לשאלתך - 1. קלקסן מפחית בעיקר סיכון לקרישי דם הנוצרים במערכת הורידית ובכלל זאת את הסיכון לתסחיף ריאתי. יש לו גם השפעה על הסיכון לקרישי דם עורקיים (כמו אוטם מוחי כתוצאה מפרפור עליות או אירוע לבבי) אולם בהקשר זה, לנוגדי טסיות (אספירין, פלויקס, ברלינטה, אפיאנט) יש ככל הנראה השפעה גדולה יותר. 2. אי-מתן של פלויקס מעלה הסיכון להיווצרות קריש על המסתם האאורטלי התותב (חלק מהמערכת העורקית) וכן לאירוע מוחי (גם כאן אירוע של קריש עורקי). 3. תפקיד הפילטר שמוכנס לוריד הנבוב החתון (הוריד הגדול אליו מתנקזים ורידים המנקזים דם מהרגליים ופלג הגוף התחתון) למנוע מעבר קרישי דם במידה ונוצרו, מהרגליים אל הלב והריאות. יעילותו רחוקה מלהיות 100% וגם לו יש אפשרויות לסיבוכים כמו היווצרות קריש על הפילטר עצמו. מטרתו היא להפחית הסיכון לתסחיף ריאתי נוסף (אינו מטפל בתסחיף הקיים מכיוון שאינו מדלל את הדם) בחולים אשר מצויים בסיכון גבוה לדימום - גבוה מכדי שיקבלו תרופות לדילול דם (כמו קלקסן). לגבי אימך, הסוגיה באמת מורכבת, מציע לך להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל (שביצע את הצנתור) והמטולוג (מומחה לקרישה) בכדי להחליט על האסטרטגיה הטיפולית הנכונה ביותר - ההחלטה על מינון וסוג הטיפול נוגד הקרישה, תינבע בעיקר מהסיכון הדימומי מחד, ומאידך מהסיכונים להיווצרות קריש על המסתם האאורטלי (מדד חשוב לשאלה זו הוא כמה זמן עבר מהפרוצדורה) ומגודל התסחיף הריאתי ונוכחות גורמי סיכון לתסחיף נוסף. המסגרת הנכונה ליעוץ כזה היא באשפוז (לפני שחרור) או במחלקה פנימית מייעצת (מיועדת לחולים אמבולטורים - כלומר שאינם מאושפזים) - אשר מסוגלת לרכז הטיפול במקרים מורכבים כאלו, או לבקש מהקרדיולוג לקבל החלטה בשיתוף עם מומחה לקרישה. בכל מקרה יהיה צורך במעקב הדוק בתקופה הקרובה, אחר מצבה הכללי, רמות ההמוגלובין וכמובן במקביל לדאוג לשיקום לאחר תקופה קשה זו. כל טוב, חזקי והמשיכי בטיפול המסור, החלמה מהירה ונטולת סיבוכים נוספים לאימך, בברכה, ד"ר אסי מילויצקי

דפנה52
16/08/17 14:05

דר' מילויצקי, תודה רבה על תשובתך המפורטת. דפנה

eitan
20/08/17 5:30

אני מטופל בקסרלטו יותר מעשר שנים,קלקסן רק בזמן טפול שנים