מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזעצות לפתרונות לא תרופתיים?

עצות לפתרונות לא תרופתיים?

26/08/17 17:11
3 תגובות

היי
אני סובל מהפרעות קשב וריכוז - בזמן עבודה (קריאה, כתיבה, שימוש בתוכנות במחשב וכו') אני מוצא את עצמי בוהה, רצות מיליון מחשבות לא קשורות, ואני יכול להעביר כמה דקות מול אותו דבר בלי שעשיתי כלום.
לא אובחנתי מעולם (בן 32), ולפני שאני ניגש לאבחון ולבדיקה של אפשרות לקחת ריטלין, אשמח לדעת אם יש אנשים שפתרו את הבעיה בדרכים אחרות (לא במקביל לטיפול תרופתי אלא במקומו).
תודה רבה :)


תגובות

בר10
06/09/17 22:36

אומגה 3

רון.13
09/09/17 14:41

הי ido682 אנו פיתחנו במשך כמה שנים כלי דיגיטאלי לבעיות קשב וריכוז והתוצאות עד כה מאוד מוצלחות. כל מה שנדרש זה להתבונן על הדבר במשך כ דקה וחצי ומקבלים יכולת קשב וריכוז למשך כ 4 שעות. הכלי נייד מעלים אותו לסמרטפון, הוא ירוק והוא בריא כי אי לו תופעות לוואי. במידה ואתה מעוניין לנסות אותו כי בתקופה הנוכחית אנו מגייסים קבוצות ניסוי , צור איתי קשר ואתן לך להתנסות. רון ronh13@gmail.com אני מצרף סרטון דוגמא של ניסוי שנעשה בילד שיש לו את התופעה הזו.

קשב וריכוז

ערב טוב. יש כל מיני תרופות הומאופתיות בשוק, דוגמאת "זום" ועוד (איני זוכרת את שמן כרגע). מנסיון אישי- הן עוזרות בעיקר ליצרן. בשנים האחרונות מדובר על טיפול בנוירופידבק- זה טיפול יקר ולזמן יחסית ארוך ולא ברור לי עדיין אם אכן משפיע. מעבר לטיפול תרופתי כזה או אחר- בניית אסטרטגיות עוזרת. למשל הגדרת יעדים קצרי מועד, חלוקת מטלה למשימות קצרות וברורות, שימוש בשעון מעורר שיצלצל ויזכיר לך לחזור לפעילות...