מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אורי אלקיים
פרופ' אורי אלקיים
מומחית לראומטולוגיה, מנהלת המכון הראומטולוגי במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), יו"ר האיגוד הישראלי לראומטולוגיה.
ד
ד"ר חגית פלג
רופאה ביחידה הראומטולוגית בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים . מומחית בפנימית וראומטולוגיה. 
פרופ' מרב לידר
פרופ' מרב לידר
בוגרת ביה״ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב cum laude מומחית ברפואה פנימית (2000) ובראומטולוגיה (2006) פרופ׳ חבר קליני באוניברסיטת תל אביב. מחברת מעל 100 מאמרים ופרקים בספרים בתחום הפמפ, המחלות הראומטיות והאוטואימוניות. מנהלת היחידה הראומטולוגית במרכז הרפואי שיבא.

מובילי קהילה

רם בלס
רם בלס
יו"ר מתנדב בעמותת ענבר למחלות ראומטיות, אוטואימוניות ודלקתיות. מטפל כבר למעלה מ-20 שנה באישתי ומתמודדים יחד עם ראומטיק ארטריטיס (RA).

טיפול מונע לשחפת

13/11/17 10:43
2 תגובות

שלום,

אני חולה בדלקת מפרקים שגרונית מעל לשנתיים, לוקחת אלתרוקסין, פרדניזון, מטוטרקסט, סולזופרין ופלקוויניל.

בבדיקת מנטו התגובה היתה 13 מ"מ - האם אני נדרשת להתחיל טיפול מונע לשחפת?

ואם כן, כמה זמן אורך הטיפול המונע והאם במקביל לטיפול אני יכולה להתחיל בטיפול ביולוגי (ABATACEPT)?

תודה


תגובות

שלום לפני טיפול ב ABATACEPT יש לפנות למרכז למניעת שחפת ( מלש"ח) עם תשובת המנטו, צילום חזה, מכתב מהראומטולוג שממליץ על טיפול ביולוגי. רק המלש"ח מאשר התחלת טיפול מונע בשחפת. כיום מקובל לבצע במצביםפ כאלה בדיקת קוונטיפרון ( בדיקת דם) שמשלימה את בדיקת המנטו. על סמך שתי בדיקות אילו מחליטים במלש"ח אם את זקוקה לטיפול מונע. ישנם הבדלי גישות מסויימים בקרב המחליטים על הטיפול כך שיתכן שמישהו ימליץ ליטול ואחר לא ימליץ. מכל מקום באופן רשמי ההחלטה היא של המלש"ח.

שי.פורר
13/02/20 22:30

שלום רה. שמי שי המנטו שלי היה 14 מ"מ קיבלתי טיפול מנע ממלש"ח החלטה של משך הטיפול המונע תלוי במספר דברים בסופו של דבר הם מחליטים את התרופות המלש"ח מנפק חודש בחודשו בין מנה חודשית אחת לשניה נדרשים לבצע בדיקות לתפקודי כבד Alt וAst רק לאחר חודש ימים מתחילת טיפול מנע לשחפת אפשר להתחיל טיפול ביולוגי .