מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבפחד ממוות לבבי צריך עזרה נפשית דחופה

פחד ממוות לבבי צריך עזרה נפשית דחופה

20/12/17 19:08
6 תגובות

שלום. בזמן האחרון אני מפחד למות ממוות לבבי פתאומי. אני קראתי הרבה פעמים על מחלות לב מכיוון שאני רוצה לוודא פעם אחת שאין לי מחלה כולשהיא.
אני לא מזמן ביקרתי אצל רופא כי היה לי כאבים בחזה בצד שמאל למעלה. עשיתי אק"ג ויצא תקין. היו גם בדיקות דם מלפני שבועיים מהאק"ג שהיו תקינות. אני שלוש שבועות כבר אחרי בדיקת האק"ג ובנוסף עשו לי מסכת(סטטוסקופ) ולחץ דם והיה גם תקין אבל אני עדיין מפחד שיש לי בעיה בלב כי הכתף שלי כואבת במידה קלה בינונית כבר כמה שבועות.. בכל פעם שאני מתחיל להילחץ אני בודק תסמינים של דברים לבביים ומנסה להשיג ביטחון עצמי שאין לי אותם. אני הולך לפסיכולוג כי חשבו שכבר אצלי זה משהו נפשי אבל אני עדיין מפחד שיש לי משהו בלב ואני לא יכול לתפקד ביום יום כי אני נכנס ללחץ. אני לא יודע אם אני צריך לדאוג או לא צריך כי יש כמה דברים שלא ניתן לזהות בבדיקות. בסה"כ אני שומר על אורח חיים בריא, אוכל כמה מנות של ירקות ביממה זה שנים ובזמן האחרון גם התחלתי לאכול אגוזי מלך וסלמון כי הם עוזרים ללב. אני לא יודע אם אני בסיכון גדול או לא לפתח מחלה לבבית ואני מפחד ממוות שבזמן האחרון שאני לא מצליח להישאר שפוי. אשמח אם מישהו יציע לי הצעה איך להירגע ובעיקר האם הפחד שלי הוא רלוונטיי או לא. תודה


תגובות

טל-בר-נוי
20/12/17 22:57

יוסי שלום, נשמע שאתה מאוד סובל מהפחד שהתפתח סביב האפשרות לחולי ולמוות ולכן טוב בכל מקרה שהתחלת גם בטיפול פסיכולוגי. מאמינה שכחלק מהטיפול תוכל להבין גם טוב יותר מה עורר את הפחד וכך לתת מענה טוב יותר לפחד שהתעורר. קריאה באינטרנט או בכלל יכולה להביא לפעמים למקומות בעייתיים של בדיקות חוזרות ,פחד ופירוש סימפטומים בצורה לא נכונה. כמו כן בדיקות חוזרות של תסמינים ולחץ יכולים גם ליצור העלאה והחרפה בתסמינים עצמם. אני מציעה שאולי יהיה נכון יותר להפסיק כרגע קריאה בנושא ולהתייעץ במידת הצורך עם רופא מומחה. במקביל ישנם טכניקות הרפייה רבות שיכולות לסייע להפחתת הלחץ ואולי גם להפחתת חלק מהסימפטומים - לדג' נשימה סרעפתית. אם המצב כרגע בלתי נסבל מבחינתך ופוגע במידה משמעותית בתפקוד היומיומי ניתן כמובן גם לבדוק אפשרות להיעזר בטיפול תרופתי לצד הטיפול הפסיכולוגי.

טל.משען
23/12/17 18:47

אבל אני לא יודע אם אני כן צריך לדאוג בנוגע לבריאות שלי או לא כי אני שומע על הרבה מקרים שמפחידים אותי ולפעמים חושב שקורים לאנשים דברים בלי סיבה .

היי יוסי, לא ציינת בן כמה אתה? האם היו שינויים לאחרונה אצלך או במשפחה שיכול להיות שגרמו לכך? האם מישהו במשפחה חלה בלבו לאחרונה? האם לך עצמך יש איזשהן מחלות כרוניות? מהתיאור שלך מחלת לב אינה סבירה, הדבר שבו צריך להתמקד הוא הפחד הפתאומי שאתה מתאר, הסיבות לו והטיפול בו. כל טוב ד"ר אסי מילויצקי

יעקב8
27/12/17 18:59

בסד ליוסי שלום! אנ י יכול להרגיע אותך כשתצטרך למות לא תמיד תקבל הודעה מראש לכן אל תדאג כל זמן שאתה לא מת אתה חי. עברתי דום לב ללא כל התראה למרות ההליכות וטפוס במדרגות ללא כל קושי כך תהיה רגוע עשה מה שאתה צריך לעשות והתעלם מהשאר אל תיכנס לפחדים כי גם מתים מתאונות ולא פוחדים לנסוע ברכבים בברכה מוצרפי

אלין-חסי
30/12/17 2:43

לא צריך לפחד כמה שמתבגרים פחות פוחדים אין לאן לברוח גם בחציית כביש עלולים למות.

Royat0606
02/01/18 9:49

יוסי שלום.גם אני כמוך לצערי חושב כל היום על המוות מבעייה לבבית. עשיתי עשרות בדיקות. תנסה להרגע.ללכת לטיפול פסיכ'. בריאות שלמה