מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילההפגישה עם הפסיכיאטר

הפגישה עם הפסיכיאטר

10/01/18 11:30
5 תגובות

אחרי שאזרתי המון אומץ והלכתי לרופאת המשפחה לבקש אבחון לה״א וקיבלתי מענה מזלזל ומעליב, הלכתי לאחר מכן לתור שנקבע לי עם הפסיכיאטר. גם איתו הרגשתי מאוד לא בנוח, התביישתי להמתין מחוץ למשרד שלו עם שאר האנשים שמחכים לרופאים ״רגילים״ ושלא קשורים לבריאות הנפש. פחדתי פחד מוותר להיתקל במישהו שאני מכירה, פחדתי שיראו אותי. נכנסתי למשרד שלו ולא ידעתי מה עובר לי בראש, הרגשתי מבולבלת, ומילים בקושי יצאו לי מהפה. הוא דיבר איתי ונתן לי את ההרגשה של ״הנה עוד אחת שחושבת שהיא שמנה״, ובסוף הפגישה המשפילה הזו, הוא הסביר לי שהוא שלח את סיכום הפגישה לאיזה מקום, כי הוא כמובן ״לא כל כך מבין בזה״ (איפה ניתן לקבל טיפול), ואמר לי שעוד שבוע יחזרו אלי כדי להפנות אותי למרפאה שתתאים למצבי. הוא אמר שאם אחרי שבוע לא יחזרו (אני סקפתית כי מדובר בפקס וגם במדינה שלנו), אצטרך להתקשר לקופת חולים לשאול מה קורה. אני מרגישה שהושפלתי מספיק עד כה ואני לא רואה את עצמי מתקשרת, כי אפילו את צמד המילים ״הפרעות אכילה״ אני בקושי מסוגלת לומר בקול. זה הגיוני בכלל שהוא יגיד לי שאני נראית כמו מקל ולבקש ממני להישקל? זה פשוט ממש הכעיס אותי שני הדברים האלו כי באתי לבושה במעיל ענקי והרגליים שלי לא רזות בכלל אז איך הוא יכול לומר שאני נראית כמו מקל??? זה פשוט חרטוט שאמר רק בגלל שהוא יודע מה הבעיה שלי. ובכל מקרה לא הסכמתי להישקל, התביישתי כל כך. במקום זה אמרתי לו את הבי אמ אי שלי והוא אמר ״וואו זה מאוד נמוך״, ושוב התעצבנתי כי זה שטויות מה שהוא אומר, מלא בנות עם ה״א הרבה יותר רזות ממני, אני ממש לא נראית כמו אחת עם בעיה, אני נראית רגילה לחלוטין. וזה העליב אותי כי זה נשמע שהיה מופתע מהבי אמ אי ביחס למראה שלי, זה כאילו שהוא מסכים איתי שאני לא נראית רזה מספיק כמו שהייתי אמורה להיראות בבי אמ איי הזה. למה זה לא יכול לעבוד כמו שאני רוצה? אני נותנת כל כך הרבה מעצמי בשביל שמשהו יקרה, אני לא באמת רוצה להישאר במקום הזה כל החיים. מה עוד אני יכולה לעשות?


תגובות

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
10/01/18 12:53

הי נועה, את מתארת חויה לא פשוטה בכלל וצר לי לשמוע זאת. אבל לצערי אכן יש הרבה אנשי מקצוע שלא בטמת מבינים את המורכבות של הפרעות אכילה. אני בהחלט מציעה לך לבדוק את נושא ההפניה שתקבלי, במקביל תבדקי באתר של העמותה לחקר וטיפול בהפרעות אכילה את רשימת המרפאות המתמחות בנושא. שם בעצם תקבלי את המענה שאת באמת צריכה ושמגיע לך. מקוה מאד שתחזיקי מעמד, לא לוותר כעת, זה רק שלב בדרך ותעברי אותו. תגיעי למרפאה המתמחה בנושא ותקבלי את ההבנה וההכלה שאת צריכה על מנת שתוכלי להתחיל טיפול.

נועה40
15/01/18 18:22

וכמו שחשבתי- אף אחד לא חזר אלי. בדקתי באתר שאמרת וכל מה שראיתי זו רק רשימה ארוכה של מרכזי טיפול. את מתכוונת שאני צריכה ליצור קשר עם אחד המרכזים? זה לא יועיל לי בלי טופס 17.... יש לי רק דף עם אבחנה של הפסיכיאטר, וזה לא אומר לי כלום....

מישהי8
11/01/18 1:11

מחזקת אותך יש אנשי מקצוע עקומים. אני נפגשתי עם פסיכיאטר מזעזע שאמר לי במילים אלו שהחרשים יטפלו בך רק כי אני חרשת ולא התאים לו להתאמץ להכיל או סתם להיות נחמד ואנושי תחזיקי מעמד אם רוצה טיפול? אל תתני לאנשי מקצוע עקומים לעצור אותך תחפשי עד שתגיעי, לאלה הנפלאים, הם קיימים, פגשתי אותם בעצמי. בהצלחה

נועה40
15/01/18 18:22

נשבר הלב, הזדעדעתי לשמוע את מה שעברת.... תודה על החיזוק :heart:

יוליה9
12/01/18 16:20

נועה יקרה השורה האחרונה שלך היא הכי חשובה מבחינתי. "למה זה לא יכול לעבוד כמו שאני רוצה? אני נותנת כל כך הרבה מעצמי בשביל שמשהו יקרה, אני לא באמת רוצה להישאר במקום הזה כל החיים. מה עוד אני יכולה לעשות?" החיים מזמנים אותנו תמיד לגדול. להתפתח. להיות גדולים יותר ממי שאנחנו היום. הדרך להגיע לזה היא ע"י גישה כמה שיותר חיובית. לא משנה מה כרגע קורה או מרגיש לנו. השאלה האחרונה שלך "מה עוד אני יכולה לעשות"? מאוד חשובה. תמשיכי לשאול בצורה חיובית ומקדמת והתשובות יגיעו. מה השלב הבא שלי? מי אני רוצה להיות? ותזכרי - הרבה יותר חשוב מה את חושבת על עצמך מאשר מה אחרים. את יכולה לעבור על הפוסט שלי בנושא הזה, נתתי תרגיל לשנה החדשה. חיבוק בינתיים יוליה