מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותטיפול בכאב באמצעות ויטמין C

טיפול בכאב באמצעות ויטמין C

21/02/18 14:57
2 תגובות

שלום
אשמח לשמוע מה דעתם של הרוקחות לגבי טיפול באמצעות ויטמין C במינונים גבוהים (5-15 גרם ליום) בכאב.
מגלישה באינטרנט נתקלתי בעדויות רבות על תוצאות חיוביות מאוד של הטיפול כולל ריפוי והקלה במגוון מחלות שונות.
הטענה היחידה נגד היא כביכול חשש ליצירת אבנים בכליות אולם לא נתקלתי במחקר מובהק בנושא, והחלופה של תרופות וכימיקלים אחרים על פניו נראית פחות עדיפה.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5391567/

http://www.foodmatters.com/article/did-you-know-that-vitamin-c-can-treat-over-30-major-diseases


תגובות

סימה-לבני
24/02/18 14:34

שלום רב,

 

קראתי את הקישור שצרפת, והתרשמתי שהויטמין C יכול לשמש כתוספת לטיפול נגד כאב, adjunctive therapy, אך לא כטיפול נוגד כאב באופן עצמאי, וגם זאת רק לאנשים מסויימים.

כמו שמסכם תקציר המאמר:

Overall, vitamin C appears to be a safe and effective adjunctive therapy for acute and chronic pain relief in specific patient groups.

במקרה של תוספת לטיפול, כמו בכל התלבטות לפני לקיחת תוסף תזונה, את יכולה להחליט שאת מנסה, ולבדוק תוך כדי מעקב ורישום, האם צריכת התרופות נוגדות הכאב שהיית רגילה לקחת, יורדת בנוכחות ויטמין C. ניסוי קליני לכל דבר, על עצמך.

באותו ניסוי תוכלי גם לנהל מעקב אחר תופעות לוואי, שכן, ישנם מחקרים שמצביעים על כך שויטמין C במינונים גבוהים יכול לגרום לדם בשתן, שנגרם כתוצאה מקריסטלים של חומצה אוקסלית, באנשים מסויימים. דוגמא לדיווח כזה תוכלי לקרוא בתקציר המאמר שכאן.

לסיכום,

הדיווחים שאני ראיתי דברו על 4.5 גרם ליום, אבל היה גם דיווח של משהו שלקח הרבה יותר.

אני לא ממליצה לאף אחד לטפל בעצמו ב Megadose של ויטמין C מבלי לעשות זאת כניסוי קליני בשיתוף של הרופא המטפל, תוך מעקב אחר התוצאות החיוביות כמו גם תופעות הלוואי.

לצערינו, מאחר שאין פטנט על ויטמין C, וכל אחד יכול לייצר אותו, אין לתעשיית התרופות אינטרס לממן מחקרים רבי משתתפים מבוקרים ואקראיים, ומה שנשאר זה לנסות לבד, בזהירות, ותמיד בשיתוף פעולה עם הרופא שמכיר אתכם הכי טוב.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"

מורני4
25/02/18 10:02

שלום סימה

עזרת מאוד תודה רבה!!!