מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבפיענוח בדיקת הולטר

פיענוח בדיקת הולטר

07/03/18 21:31
6 תגובות

אני בת 45,, לפני חצי שנה עברתי ניתוח לב פתוח שלישי להחלפת מסתם מטראלי. בשניים הראשונים תיקנו ASD ושיפוץ מסתם (מומים מולדים)
לאחרונה אני שוב לא במיטבי. כשאני שוכבת לוחץ לי בחזה. גם אחרי שאני אוכלת. מתעוררת בלילות מ"בומים" של הלב ומרגישה בכללי שהקצב לא יציב ומשתולל. אני כל הזמן עייפה וכמעט לא ישנה בלילות.
השבוע עשיתי הולטר. אשמח לעזרה בפיענוח.
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 9 VPC'S במשך הבדיקה. חלקם FUSION BEATS. ממוקד אחד. בשעה 03:50 נצפה ACCELERATED IDIO VENTRICULAR RHYTHM עם מהירות בין 70-110 פעימות לדקה(עמ' 4).
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 56 APC'S במשך הבדיקה. בפיזור הומוגני ביממה. נצפה קטע NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בן 3 פעימות, במהירות עד 130 פעימות לדקה (עמ' 4 ).
הפרעות הולכה: נצפה A-V BLOCK דרגה ראשונה: מרווח P-R 0.20-0.22 שניות.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא נצפו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית - 65 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית - 118 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 75 פעימות לדקה.


תגובות

MAJER
11/03/18 11:55

זואי שלום ראשית רפואה שלמה שאלה לכל הפורום !!!: בכל הטיפולים לתיקון החלפה לאחר הפעם הראשונה , האם פתחו את בית החזה מחדש??? כי אני עברתי לפני שנתיים החלפת מסתם מטראלי ואמרו לי שזה דרוש החלפה לאחר כ 8 שנים אז אני מתעניין בהליך הטכני של ההחלפות מסתם לאחר פעם ראשונה תודה

....זואי.ש
11/03/18 14:25

פתחו מחדש. למה לא שמו לך מסתם מכני? אז לא צריך להחליף שוב אם הכל בסדר

MAJER
11/03/18 23:44

מסתם ביולוגי

שלום זואי ומתנצל על התשובה המאוחרת. מתושבת ההולטר קשה לקבוע בוודאות מה טיב ההפרעה ויש לפנות לקרדיולוג , מומלץ מומחה להפרעות קצב. בכדי להעריך ולראות באופן מלא את הבדיקה בהקשר של הדופק המהיר שהוקלט בלילה, יתר הבדיקה ללא ממצא שנראה בעל משמעות. כל טוב ד״ר אסי מילויצקי

עילאי
24/11/19 15:00

היי זואי, אני עברתי ניתוח לתיקון המסתם המיטראלי לפני כשנה (אני בת 22) וסובלת מאז גם מתחושת ״בומים״ פתאומיים של קצב, ושיבוש באופן כללי בקצב הלב. אשמח לשוחח איתך

MAJER
25/11/19 12:53

עילאי שלום ראשית בריאות טובה שאלה: באיזה צורה עברת התיקון (באיזה שיטה ) ומתי בכלל נשתל המסתם