מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.

שלום

14/05/18 19:12
2 תגובות

האספרגר המיוחד שלי גורם לי לתופעות מאד מיוחדות של מחשבות טורדניות, תקשורת לא נכונה עם אנשים, וחוסר יכולת לזהות מצבים חברתיים. אני מאד אינטליגנטי במלים ויוצר הרבה וגם לומד ברצינות וזה מחפה, אבל האוטיזם והניתוק החברתי יוצרים לי מצב לא רצוי. איך אפשר לשפר את מצבי?


תגובות

עגנון
14/05/18 20:17

שיר על מחשבות טורדניות: לא מנסה להגיד את המלה מלה. לא מנסה להגיד מלה. לא מנסה להגיד במלה. לא אומר מלה. לא רוצה לדבר על זה. לא אומר את המלה לא. לא אומר לא. לא זה. לא להגיד ללא בלא. לא להגיד שיר על מלים. אני מאד אוהב אותך. אני מאד אוהב בני אדם. אני מאד אוהב ספרות. המלה הזאת מזכירה את המלה הזאת. אני פועל נכון. אני יכול. אני שמח.

חוסה
31/07/18 21:54

הי עגנון, כיוון שאני בא גם מעולם המילה הכתובה, ויודע עד כמה קל להישאב אל האינטלקט באופן שהוא יסתיר ויכסה על הרגש והתחושה, אני מציע לך את מה שאני עושה עבורי, והוא לאתגר את עצמי לטפל בעצמי דרך הגוף. עבורי טיפולים קודמים היו בעיקר במלל, ושם היה לי מאד נוח, שם הרגשתי בבית, ויכולתי לשחק דמות מסויימת ,להתפלסף ללא הרף, ולהשתמש באינטלקט בומילים כמנגנון הגנה מפני הפחד מאותם דברים שאין לה שם. והרי זה חלק גדול מהעניין: השפה ממשמעת אותנו. היא מצמצת וממגדרת, וכך גורמת לנו להרגיש יותר בטוחים, כי המציאות ללא שפה היא הרבה יותר כאוטית. לכן עצתי אליך היא לשחרר את האחיזה במילים, את ההסברים, את הנימוקים היפים, לשחרר את היותך אינטילגינטי ולהתחבר אל המקום שבו אתה פחות מוכשר. להתחבר לכאוס של הגוף. יש הרבה סוגי טיפול שהמילים הן פחות משמעותיות. נסה לחפש טיפול סומטי, ולנסות לעשות קונטקט או ביודנסה. אני משוכנע שזה ישנה שם משהו.