מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבהקרדיולוג אמר לי שמי שעבר שני נתוחי לב פפתוח ,בזה נגמר אין יותר נתוחים

הקרדיולוג אמר לי שמי שעבר שני נתוחי לב פפתוח ,בזה נגמר אין יותר נתוחים

09/07/18 20:12
3 תגובות

לי התקינו שסתום של חזיר שאמור להסתייד עוד שש שנים
מתברר שיש לי שסתום נוזל חזק ,אז בגלל הוראה זו נגזר עלי למות????
אבל אני אשחד את מי שצריך במאות אלפי שקלים ,העיקר לחיות!!!!!
החיים יפים ,אני אוהב את נכדותי ונכדי והם אוהבים אותי
שלושת בני מסודרים ויקבלו ירושה קטנה יותר כי הם לא צריכים
ולכן חיי לפחות לי יקרים מאוד
ובכלל למה קבעו? מי קבע?


תגובות

שלום איתן, ככלל לאחר ניתוח לב פתוח ההחלטה על ביצוע ניתוח חוזר היא מורכבת יותר וודאי אחרי שני ניתוחי לב. זאת בגלל המורכבות של הניתוח החוזר , הסכנה בפגיעה באיברים חיוניים בזמן פתיחת בית החזה ותוצאות עם יותר סיבוכים. יחד עם זאת אין מדובר בהתוויית נגד מוחלטת, ומעבר לכך ישנן כיום אפשרויות מגוונות לטיפול במסתמים בעייתיים לאחר ניתוח ובהן בעיקר גישות לתיקון הדליפה או בעיות אחרות באמצעות צנתור ע״י השתלה של מסתם חדש או תיקון דליפה במקרים אחרים. מכל מקום אין מקום לתחושת אבדון , יש להתייעץ עם קרדיולוג מומחה לכך, וביחוד כזה המתמחה בצנתור ומחלות מבניות של הלב. כל טוב ד״ר אסי מילויצקי

אורי6
10/07/18 10:17

ד-ר-אסי-מלויצקי שלום גם אני צריך כנראה לעבור ניתוח חוזר מאחר שיש ל דליפה מהתפרים של המסתם האורטלי התותב שהושתל ב 1981 ויש לי דליפה מיטרלית וכו' גם אני מתרשם שהמחליטים די חוששים קרדיולוג ותיק שאני מעריך - אמר לי לך לפני שתפספס את החלון שעוד אפשר האחרים מהססים וחוששים מהתוצאה ויש מי שבודק אם אפשר לתקן בלי ניתוח בצינתורים זה די מביך וקשה להסכמה בעקר אם יש חשיבה ודיון אני ממודר ממנה וכשהמידע כולל ההתלבטויות איננו מונח לפני בעבר בנתוח הראשון כבר עברתי את זה כשמנתח מפורסם החזיר תשובה לקרדיולוגים אחרתם את חלון ההזדמנויות -לא מנתח ורק מנתח צעיר בביח אחר הסכים בסופו של דבר עם כל הסיכון לאחר שהקרדיולוגית אז בקשה אותו אמירות כוללות לא מסייעות הרבה לחולה העומד בפני הדילמות בעקר כיום שכל מקטע של הקרדיולוגיה יש לו מומחה ולא תמיד הם פועלים כצוות וחולה מרגיש כאילו הוא משוטט באפלה בלי מידע ובלי יד מסייעת הידע הרפואי הטכני הוא דבר חשוב במיוחד אבל לפנכם עומד אדם ולא רק הלב שלו ולמה כתבתי אליך כי נדמה לי מהפורום שאתה לא רק טכני... ולאיתן אני לקחתי צאנס ב 1981 ועדין כותב תצליח

eitan
16/07/18 19:54

תודה רבה לך מאוד