מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהתהליך אמבוליזציה

תהליך אמבוליזציה

25/07/18 12:39
3 תגובות

שלום, אני בחור, בן 40 , בריא. בבדיקה שגרתית של אולטרסאונד כבד נראה גוש שיושב על הכיליה. עשיתי CT ונראה שהוא 4 ס"מ , עפ"י האורולוג שפיר.
הרופא המליץ על התהליך אמבוליזציה.
האם יש סיבה לחשש כלשהו? האם זהו תהליך מקובל? וממה זה בכלל נוצר? אני לא אומנם לא רזה אבל גם לא נמצא בצד השני של המשקל.
האם גם אחרי התהליך אפשר לחזור לאורח חיים רגיל או שיש צורך להמשיך במעקב?
תודה לעונים!


תגובות

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
29/07/18 21:56

שלום אסף, ממה שכתבת אני יכולה להסיק כי מדובר בבעיה בכלי דם בכליה, ממצא הנקרא AVM - arterio-venous malformation. ממצא זה הוא אכן ממצא שפיר הנובע מחיבור לא תקין בין עורק לווריד. אמבוליזציה היא פרוצדורה הנעשית תחת שיקוף, בה נכנסים עם צנתר (צינור מאוד דק וחלול) דרך הווריד במפשעה ומגיעים עד הכליה ובתוכה לאזור של הממצא ואז בדרכים שונות סוגרים אותו. האינדקציות לפרוצדורה הזו היא כאב ממושך, יתר לחץ דם קשה לשליטה, דימום משמעותי מדרכי השתן וסיבות אחרות. פרוצדורה זו, כאשר מבוצעת על ידי רופא מיומן, בדרך כלל אינה מלווה בסיבוכים ואחריה אפשר לחזור לחיים רגילים. כדי לתת תשובה יותר מדויקת, יש צורך ביותר פרטים על המקרה שלך. בכל מקרה, ממליצה להתייעץ עם אורולוג/ נפרולוג לגבי משמעות הממצא והדרכים הנכונות לטיפול בו.

אסף.פולי
31/08/18 0:25

היי ד"ר לב, האם בתגובתך התכוונת לאמבוליזציה של אנגומיליפיומה? כי זה מה שכתוב שיש לי ואני עתיד בשבוע הקרוב כבר לעבור את התהליך הזה. אגב, איך בכלל זה נוצר? באתי לבדיקה על משהו אחר ועל זה פשוט עלו שלא במתכוון. תודה רבה על תגובתך ועל ההרגעה הכללית.... אסף

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
02/09/18 14:45

אנגיומיוליפומה (angiomyolipoma AML) היא סוג של גידול שפיר שמקורו בתאים המצפים את כלי הדם. גידולים אלה יכולים להופיע כחלק מתסמונות גנטיות (tuberour sclerosis complex – TSC או pulmonary lymphngioleimyomatosis – LAM) או ללא קשר למחלה אחרת (הופעה ספורדית). הגידולים הללו מכילים תאי שריר, תאי שומן ותאים המצפים ריריות (תאי אפיתל). הם שכיחים יותר בנשים מגברים ולרוב מאובחנים באופן אקראי עקב ביצוע אולטרא סאונד או CT לצורך אחר. ברוב המקרים גידולים אלו לא גורמים לסימפטומים ואין פגיעה בתפקוד הכלייתי. במיעוט המקרים הם גורמים לכאב במותן, המטוריה (הופעת דם בשתן) או הפרעה בתפקוד הכליות (כאשר יש התפתחות של גידולים מרובים לאורך זמן). בכל מקרה של AML מומלץ לבצע הערכה לנוכחות TSC לא מאובחן או תת קליני. הסיכון למחלה זו גדול יותר באנשים עם AML גדול (מעל 4 ס"מ) או מס' גידולים בשתי הכליות. מבחינת הטיפול, כאשר הגידול גורם לדימום משמעותי יש מקום להתערבות, ובעיקר אמבוליזציה (חסימה של כלי הדם המדמם בצנתור). יש צורך בטיפול גם כדי למנוע דימום או כטיפול בסימפטומים (בעיקר כאבים או המטוריה חוזרת). הטיפולים האפשריים הם אמבוליזציה, כריתה חלקית של הכליה וניתוחים רדיקליים יותר (כאשר מדובר בגידולים גדולים, מרובים וסימפטומטים). טיפול נוסף אפשרי הוא בתרופה הנקראת mTOR inhibitor. קיימות בארץ 2 צורות שלה: everolimus, sirolimus. האינדקציה לטיפול היא בעיקר כאשר מדובר בגידולים מרובים אשר גורמים לפגיעה כלייתית משמעותית. בכל מקרה יש צורך לעקוב אחר הגידולים באולטרא סאונד, CT או MRI וכן מעקב אחר התפקוד הכלייתי. גידולים קטנים (<2 ס"מ) גדלים מאוד לאט, גידולים גדולים יותר גדלים מהר יותר.