מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאיזה תרופה תציל אותי - מומחים נא עזרתכם - הסבל שלי בלתי נסבל

איזה תרופה תציל אותי - מומחים נא עזרתכם - הסבל שלי בלתי נסבל

07/10/18 10:33
2 תגובות

שלום לכולם
אובחנתי שאני טרנסגנדר ,אני יודע כל החיים שאני שונה וחושב ומרגיש אישה מבפנים .
הייתי תלמיד מצטיין למדתי באוניברסיטה .אבל הכל השתנה וזה התחיל להציק לי כמו גיהנום. אין טיפול הולם .ובחיים לא אעשה ניתוח לשינוי מין .
לחץ חברתי מטורף .תתחתן תתחתן תתחתן -כמובן שאני לא יכול כי אין לי נטייה לנשים
מרופא לפסיכולוג לפסיכיאטר
מסרוקסט שעזר בהתחלה לREMOTIV
לציפרלקס כדי שאוכל לעמוד על הרגליים ואמשיך לחיות.........הכל עוזר לתקופה מסויימת ואז פתאום לא
אובחנתי שיש לי דיכאון קשה שגרם לי לקשיי שינה .לוקח כדורי שינה כדי שאשכח ואישן
לאחרונה ניתן לי ריטלין שממש עזר לי ונתן לי כוח ואנרגיה לעמוד על הרגליים ולעבוד כמו שצריך. אבל אני מפחד להתמכר או שהתרופה תזיק לי למוח ולגוף......קראצי הרבה תגובות ופוסטים מפחידים.
יום אחד שאני לא לוקח ריטלין אני משותק לגמרי ואז נאלץ לקחת כדי להמשיך את החיים
מה לעשות ? איך אני אמשיך את החיים עם הסבל העצום שאני חי בו ?
תרופות נוגדות דיכאון למה הפסיקו לפעול?
אני חייב עזרה דחופה מהרופאים ופסיכיאטרים שלכם
בבקשה אל תעזבו אותי לבד .האם להיגמל מהריטלין ולחזור לסבול עד אין סוף?


תגובות

סימה-לבני
13/10/18 0:21

שלום רב,

מהסיפור שלך אני שומעת שאתה בר מזל. שכן מצאת תרופה שעוזרת לך.

יש אחרים שנמצאים במצוקה דומה ולא מצליחים למצוא תרופה שעוזרת.

אי לכך, יתכן שבמקרה שלך לא הכרחי להגמל מהריטלין. יתכן שאתה צריך ללמוד לחיות איתו בשלום, ולהנות ממנו כל זמן שהוא עוזר.

כדי להבהיר למה אני מתכוונת, אזכיר לך שיש ילדים שלוקחים ריטלין בכל שנות הלימודים שלהם, ואח"כ גם באוניברסיטה, בשל בעיית קשב וריכוז, כדי להיות כמו כולם, כדי להגיע להישגים שהם יכולים להגיע, ולא היו יכולים להגיע אילו לא לקחו ריטלין.

יש אחרים שסובלים מבעיית קשב וריכוז ואינם ברי מזל, כי הם לא סובלים את התרופה, או שסובלים מתופעות לוואי, או שהיא לא עוזרת להם,

מהסיפור שלך עולה לי רק המלצה אחת: אל תלחם בתרופה היחידה שעוזרת לך. תן לה לעבוד. לא בטוח שהיא תעבוד תמיד. תהנה כל זמן שהיא מאפשרת לך.

כדי שתראה שהדבר אפשרי, נתקלתי במחקר ממש חדש, שהתפרסם אתמול 11.10.18 על שימוש ממושך בריטלין Methylphenidate שכלל נערים בני 6-15 שבדק והשווה 4244 נבדקים. המחקר בדק האם טיפול בריטלין פחות משנה ויותר משנה, היה קשור במשקל גוף נמוך יותר, בגובה נמוך יותר ובלחץ דם גבוה יותר.

נכון שהבעייה שלהם היתה ADHD, כלומר היפראקטיבים עם בעיית קשב וריכוז, ולא כמו הבעייה שלך, אבל המסקנה של המחקר מצביעה על כך שאפשר לקחת טיפול ממושך בריטלין, יתכן שמשקלך יחסית לגובה יהיה נמוך בגללו, אבל לא נמצא משהו אחר שיכול להיות סיבה קלינית להפסקת הטיפול. ראה תקציר המאמר כאן. והמאמר המלא כאן.

מה שנראה לי חשוב ביותר, זה שיהיה לך רופא אחד שאתה מאמין בו, והוא זה שיתן לך את המרשמים ויעקב אחר בריאותך הכוללת. כמו כן חשוב במקרה שלך לקבל ליווי של פסיכולוג או מאמן אישי כדי ללמוד להשתלב בחיים ולקחת אותם כמו שהם עם השונות שלך יחסית לאחרים. כמו שחולה סוכרת לוקח את החיים שלו עם התרופות שלו וממשיך לתפקד ולהגיע להישגים.

מקווה שהקלתי קצת על סבלך,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

חברותא
20/12/18 0:28

איך שידוע לי רטלין לא ממכר