מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרההאם יש זכות לפיצוי כלשהו לאחר ניתוח גב?

האם יש זכות לפיצוי כלשהו לאחר ניתוח גב?

06/11/18 10:16
2 תגובות

שלום, עברתי ניתוח חירום עקב פריצת דיסק L4-5 (ממנה סבלתי מכאבים עזים בשנה שלפני). יש חלקים ברגל התחתונה בהם העור רדום. וכמובן שאני הרבה יותר רגישה- לא יכולה לרוץ או להרים דברים כבדים, וכבר הכינו אותי להריונות עם שמירה, וללא אפידורל בלידה..
השאלה - האם אפשר לקבל פיצוי כלשהו מביטוח לאומי? עברו כבר 3-4 שנים מאז הניתוח. תודה


תגובות

דב-נתן
08/11/18 11:50

השאלה ממה ארעה פריצת הדיסק, תאונת עבודה, תאונת דרכים, וכו'? במידה וכן, ניתן לתבוע נכות בגין תאונת עבודה, ובמידה ווועדה רפואית תקבע כי קיימת נכות, תוכלי לקבל קיצבה, תשלום חד פעמי, ועוד - הכול כפי שתקבע הוועדה. אבל, ראשית, יש להכיר בתאונה (אם הייתה) כתאונת עבודה. תאונת דרכים - שוב, לתבוע את חברת הביטוח. יש להמציא מסמכים ועוד כהנה וכהנה. במידה ואין המדובר בתאונת עבודה או דרכים, את יכולה לתבוע נכות כללית, אך כאן המצב שונה, שכן הקיצבה הינה בגין אי כושר עבודה, שהיא תלויה בנכות וכו'. בקיצור, את יכולה לפנות אליהם ולשאול אותם, ולחילופין, פני לעו"ד שעסק בתחום הנזיקין ובביטוח לאומי והוועצי בו. יהיה מאוד לא רציני להנחות אותך באמצעות תגובות וכו', שלא לומר חסר אחריות. גם אם את פונה לביטוח הלאומי להתייעצות (או עו"ד), הביאי עימך את כל המסמכים העשויים לשפוך אור על מה שארע ומה שקיים. מקווה שסייעתי.

הזכאות בביטוח לאומי במקרים מסוג זה היא בהתאם למצב התפקודי. מצטרף להמלצה לפנות לעו"ד העוסק בתחום של מיצוי זכויות בביטוח הלאומי שיעבור אתך על התיק הרפואי ויבדוק היש מצבים רפואיים נוספים או נסיבות המאפשרות להיות זכאי להטבה כלשהי מהביטוח הלאומי.