מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסאוכל שמותר לקרוהן

אוכל שמותר לקרוהן

06/12/18 17:27
4 תגובות
האם לסובל מקרוהן, מותר לאכול תרד? בתודה מראש oszpiro@btinternet.com

תגובות

phoenix999a
06/12/18 20:07

סתם שאלה שממש מסקרנת אותי- מדוע את חושבת שאולי לא, איך ומדוע תרד אמור לגרום לדלקת? פשוט אני סקרן לדעת איך מקשרים חולים את הקשר בין תזונה למחלות מעי דלקתיות.

dr-szpiro
06/12/18 21:42

לפי רופאה במחלקה שאני לא זוכר, איכילוב, ולפי מומחה בבית חולים בלונדון, מחלקת בטן, יש דברי אוכל , עם סיבים, שגורמים בעיות לסובלים בקרוהן. למשל:אני חייב להמשיך באנגלית, celery, onion, brown bread, , some breakfast cereal, mushrooms, etc. Ask a doctor. I expected an answer from the moderator, doctor or a specialist, not another question. I will ask in web site Crohn.co.UK

phoenix999a
06/12/18 23:47

אני לא רופא ולא דיאטן. אני בסך הכל אדם שעבר בעצמו עשר שנות סבל מהקוליטיס. אני מתאר לעצמי שההמלצות שתקבל כאשר אתה בהתקף יהיהו להמנע ממזונות שיש בהן סיבים. לא אומר שאין בזה היגיון, אבל וזה האבל הגדול. התקיימות מירקות מאודים ואורז לבן במקרה הטוב, יגרמו לדרדור המצב הנפשי שיגרמו להחמרה של הדלקת, שיגרמו להחמרה בסימפטומים. זה כמובן מניסיוני האישי.

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
08/12/18 11:53

שלום לפונה, כל עוד אין היצרות משמעותית אין מניעה לצרוך תרד. התזונה במחלת קרוהן משתנה בין חולה לחולה, ולכן יתכן מצב בו חולה אחד אוכל תרד ולשני זה גורם לתסמינים בגלל תכולת הסיבים. יש כמובן משמעות למרקם (עדיף טחון), לבישול שמרכך את הסיבים ולכמות התרד הכללית במנה. בכל אופן חשוב להבין מה אופי וביטוי המחלה במקרה שלך ובהתאם להתאים את התזונה שלך. רצוי בליווי הצוות הרב תחומי המטפל. בברכה, ליהי גודני