מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותנטילת דקסילנט ואנטיביוטיקה במשולב.

נטילת דקסילנט ואנטיביוטיקה במשולב.

16/12/18 10:53
1 תגובות

עלי ליטול אנטיביוטיקה עקב זיהום בדרכי הנשימה אני נוטלת כיום דקסילנט עקב רפלוקס וצרבת. האם נטילת שתי התרופות פוגמת ביעילות הטיפול התרופתי? האם מומלץ ליטול פרוביוטיקה במצב זה.
תודה


תגובות

ד-ר-דני-זיו
23/12/18 17:08

שלום מירי פון,

ראשית חשוב לומר ש"אנטיביוטיקה" כוללת הרבה מאוד סוגים שונים של תרופות שונות הפועלות בדרכים שונות וכדאי לציין מהו הסוג הספציפי אותו עלייך ליטול/אותו נטלת כדי שניתן יהיה להתייחס למקרה המדוייק. בתשובתי אתייחס לשתיים מהאנטיביוטיקות הנפוצות יותר בשימוש לטיפול ב"זיהום בדרכי הנשימה" כפי שכתבת והן זינט ואזניל.

ראשית, בדיקה במאגר יחסי הגומלין הבין תרופתיים Micromedex מעלה כי אין אינטראקציות או יחסי גומלין בין שתי האנטיביוטיקות הללו לבין התרופה דקסילנט.

בעלונים לצרכן של זינט ואזניל ניתן למצוא התייחסות בנוגע לתרופות "סותרות חומצה", תרופות נוספות המורידות את רמת החומציות בקיבה, העלולות להיות קשורות לירידה ביעילות הטיפול האנטיביוטי. נקודה זו אינה מתייחסת לתרופות כגון דקסילנט אלא לתרופות הפועלות במנגנון שונה כגון מאאלוקס וטאמס.

לסיכום, מדובר באינטראקציה תיאורטית בין זינט ואזניל לתרופות המפחיתות חומציות בקיבה, כאשר החשש הוא מירידה בספיגת התרופות אשר באופן תיאורטי בלבד עלולה לפגום ביעילות הטיפול. חשוב לציין כי לא נעשה מחקר קליני אשר מוכיח את קיומה של אינטראקציה מעין זו, מחקרים אשר בחנו את רמות התרופות עם או ללא מתן תרופות להורדת חומציות מראים תוצאות לכאן ולכאן ובכל מקרה שילובים מסוג זה נמצאים בשימוש נרחב ושילוב דקסילנט עם זינט או אזניל אינו אסור.

מאחר וחלף זמן מה מאז שאלתך אני מקווה מאוד שסיימת את הטיפול האנטיביוטי בהצלחה עם הכחדת המזהם ואת כבר מרגישה טוב יותר.

לגבי פרוביוטיקה, נושא נטילתה לא מושפע מהמצאות או אי המצאות אינטראקציה בין תרופות ואין חובה על נטילת פרוביוטיקה עבור כל מי שנוטלים אנטיביוטיקה. פרוביוטיקה נבדקה ונמצאה יעילה בעיקר בהפחתת תסמיני מערכת העיכול ובהם שלשול כתוצאה מנטילת טיפול אנטיביוטי. היה ואת סובלת מסתמינים מסוג זה או תסמינים נוספים כתוצאה מנטילת האנטיביוטיקה ניתן לשקול בחיוב נטילה של פרוביוטיקה (להפריד שעתיים לפחות מאנטיביוטיקה) למשך הטיפול האנטיביוטי וכמה ימים לאחר מכן.

 

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר דני זיו

רוקח קליני

 

ואם מעניין אותך, אני מזמין אותך לבקר גם באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il

 

*מוזמנים לקרוא על מרכז המידע התרופתי של הדסה*

מרכז למידע תרופתי הדסה