מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

שינוי

27/12/18 17:37
2 תגובות

פתאום בא לי, פתאום מגרה אותי. דבר שלא קרה לי מזמן, ושגם לא נתתי לו מקום.
שנים של הדחקה ומלחמה בצורך ורצון אנושי בסיסי.
זה נובע מיזה שאני תופסת את עצמי כשונה מכולם- שאם יהיה לי טעים, לא אפסיק. שאם אוכל לא אעצור. שאעלה ממנה שבן אדם רגיל לא יעלה.
לא מסוגלת להתמודד עם חוסר וודאות של מה יקרה אם ...
אבל עכשיו זה מנצח אותי- הרצון והחשק, ובאיזשהו מקום גם לא בא לי להילחם בו. אבל אז אני כועסת על עצמי ונבהלת. מה קרה פתאום? למה אני לא נלחמת יותר?
ומה יקרה ואם בכלל מותר לי לשחרר???
עבדתי כלכך קשה לנטרל את הטבעיות שלי בתחום האוכל, ועכשיו כל הסבל שלי מתבסס על החוסר טבעיות. מה עושים? איך חוזרים לנורמליות בנורמליות?
אציין שאני מתמודדת כ7 שנים בערך בהם הייתי מאושפזת, ומטופלת לאורך רוב הדרך. כרגע מטופלת באופן פרטי (במצב בו התאשפזתי פעמים קודמות). אישפוז לא רלוונטי.
שאלות שמטרידות אותי-
האם בגלל מצבי הגופני הגוף באמת יגיב עכשיו לאוכל באופן לא נורמלי כמו שאני מפחדת?
האם האוכל יתפרק וישומש בגוף בצורה שונה מאצל אדם אחר?
האם להרכב האוכל בעלייה במשקל יש השפעה על התוצאה הסופית מבחינת מראה?
מוטרדת, מתקשה לנוח בימים האחרונים. מה גם שהמחשבה על אוכל (מה שנקרא "פינטוזים"), לוקח ממני הרבה אנרגיה.
מבקשת מענה תומך
תודה מראש


תגובות

פרפר1
27/12/18 17:48

אני מפחדת להחליף הפרעה בהפרעה אחרת!

שלום פרפר, מה שאת מתארת הוא נורמאלי, במובן הזה, שהגוף תמיד שואף להזנה ואף פעם לא ניתן לדכא את הצורך באוכל באופן טבעי או בריא (ואיך יתכן דבר כזה, כמלכתחילה מניעת מזון מהגוף אינה בריאה?). את צודקת בחשש שלך שהפרעה תתחלף בהפרעה. הדרך להפחית את הסיכון שזה יקרה, היא להפסיק להלחם ולאפשר לגוף שלך הזנה מספקת, מגוונת ורציפה. הגוף שלך ינצל את המזון שתתני לו באופו אופן שכל אחד אחר ינצל אותו, עם זאת, תתכן ותהיה עליה במשקל, שתתייצב במקום בו הגוף שלך יחליט להתייצב. על מנת שהוא לא יחליט להתייצב בעודף משקל מיותר, חשוב שהתזונה שלך תהיה מאוזנת? מה זה מאוזנת? כנראה לא מה שאת חושבת שמאוזנת, היות ויכולת שלך להעריך מאד מושפעת מההפרעה. לכן, מציעה לך בחום לפנות לייעוץ תזונתי, או להייעץ אם הדיאטנית שלך, אם יש לך. מידת השליטה שלך באכילה ובמשקל תעלה ככל שתאפשרי לגוף שלך מזון מספק לאורך זמן וככל שתתרחקי מצמצומים והמנעויות.