מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותגמילה קשה מויפאקס 75xr

גמילה קשה מויפאקס 75xr

08/01/19 11:13
2 תגובות

מנסה לרדת מהכדור הזה כבר הרבה זמן ... ניסיתי לרדת לויפאקס 37.5 לא xr ... ומשם לחצי . סימני הגמילה היו בלתי אפשריים לתיפקוד . צמרמורות, בחילות, זרמים בראש, סיוטי לילה. חזרתי ל75xr במחשבה שלא אפסיק אותו לעולם. ואז קיבלתי עיצה מפסיכיאטר להוסיף חצי כדור פרוזק (פריזמה) ולאט להעלות ואז לרדת מה ויפאקס. אבל לא הסביר איך עושים את זה..כרגע אני כבר 3 ימים עם ויפאקס 75xr + חצי פריזמה של 20 מג. איך ממשיכים?! פליז תעזרו לי לא יכולה לסבול את הויפאקס יותר


תגובות

סימה-לבני
13/01/19 23:16

שלום רב,

חלפו שישה ימים, ואני מאד מקווה שחזרת בינתיים לרופא לקבל הנחיות מדוייקות לתהליך.

ככלל, הפרוזק, Fluoxetine יוצא לאט מהגוף, ולכן מה שיכול הרופא להמליץ זה להחליף את הויאפקס שמכיל Venlafaxine ויוצא מהר מהגוף ולכן גורם יותר לסימני גמילה, בפרוזק, שיוצא לאט מהגוף ולכן גורם פחות לסימני גמילה.

ההחלפה בינהם היא מידית, ואילו הפסקת הטיפול בפרוזק היא הדרגתית, תוך שבועיים עד ארבעה שבועות. וכאמור, עם פחות סימני גמילה.

נשמח לשמוע מה קרה לך, והאם הצליח תהליך הגמילה.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

אשרBD
27/01/19 2:00

לדעתי, תרופות נוגדות דיכאון, הן לצמיתות.

עד כמה שידוע לי, דיכאון קליני/מז'ורי/עמוק,הרי שזה גורם לפגיעה פיסית, במוח.

לדעתי(ואולי אני טועה), המלחמה בדיכאון, היא לגרום למטופל, להרים ראש, ולהילחם על עצמו/ה, כל הזמן, וכנראה שאי אפשר לרפאו, אלא, לטפל בתסמינים, עד הכדור הבא,, וכן הלאה, וכן הלאה.

אשמח מאוד לגלות שאני טועה, דוקטורים נכבדים.