כמונימחלות לבשילוב של ברילינטה עם נוגדי דכאון כמו ציטלופראם (ssri)

שילוב של ברילינטה עם נוגדי דכאון כמו ציטלופראם (ssri)

08/01/19 14:29
11 תגובות
שלום,
אני שוקל להתחיל טיפול תרופתי נגד דיכאון. אני סובל כבר תקופה ארוכה מדכדוך, חוסר מוטיבציה ותקיעות וגם קצת בדידות. יש סכוי טוב שהמצב הנפשי הזה היה בין הגורמים להתקף שעברתי שכן שאר גורמי הסיכון והגיל (45), למעט עישון (שהופסק), היו די תקינים.
אני בטיפול גם אצל פסיכולוג אבל שוקל שמוש בתרופות כדי לשפר את מצב הרוח, האנרגיה והמוטיבציה להתניע שנוי בחיים. בקיצור לשאלתי :) קראתי שיש סכון מסוים בשילוב תרופות ssri, שדי נפוצות בקבוצת נוגדי הדיכאון, ותרופות לדילול דם כמו אספירין ובטח שבשילוב עם ברילינטה, עקב סיכון מוגבר לדימום. האם יש כאן מישהו שהתנסה בזה או יש לו דיעה מלומדת בענין? כמובן שיש לשקול את הסיכון כנגד התועלת, שכן דכאון וחרדה גם הם גורמי סיכון למחלות לב ובכלל.
ובהזדמנות זו אם למישהו יש המלצה לפסיכיאטר בהסדר עם מכבי שמטפל בתל אביב אשמח.

תודה מראש, בריאות ואושר לכולם :)

11 תגובות

דניאל-11
11/01/19 12:10
תלמד לצייר בצבעי מים זה חלום לצייר פרחים ,הכנס ליו טיוב יש מאות סרטוני הסברה
דר-אסי-מלויצקי
מומחה כמוני
מומחה ברפואה פנימית ומתמחה במחלות לב. בוגר בית הספר לרפואה בבאר-שבע. התמחות ברפואה פנימית וקרדיולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי. תחומי עיסוק – קרדיולוגיה קלינית, הדמיית לב לא פולשנית, רפואה פנימית, אי-ספיקת לב. מדריך קליני בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב.
21/01/19 16:38
שלום, יש תיאור של עליה בסיכון הדימומי בשילוב של אספירין וברלינטה, בעיקר עם תרופות ממשפחת ה-SSRI אך לא רק. יחד עם זאת חולים לאחר התקף לב שזקוקים לנוגדי טסיות, גם אם בטיפול כפול (כלומר אספירין וברלינטה)...
שלום,
יש תיאור של עליה בסיכון הדימומי בשילוב של אספירין וברלינטה, בעיקר עם תרופות ממשפחת ה-SSRI אך לא רק. יחד עם זאת חולים לאחר התקף לב שזקוקים לנוגדי טסיות, גם אם בטיפול כפול (כלומר אספירין וברלינטה), ברוב המכריע של המקרים אינם מפסיקים או נמנעים מהתחלת טיפול נפשי שיש בו צורך.
במידה ואתה מתכנן להתחיל , כדאי לפנות לפסיכיאטר לצורך בחירת הטיפול הבטוח יותר מחד והיעיל ביותר מאידך, ישנן תרופות שבטוחות יותר מבחינת האינטראקציה עם אספירין או ברלינטה, דוגמת וולבוטרין, אולם זהו אינו שיקול יחיד להעדיף אותם כטיפול לדיכאון או חרדה רק על-סמך שימוש בנוגדי טסיות.
כל טוב, החלמה מהירה
ד"ר אסי מילויצקי
Srul2
27/01/19 15:54
תודה אסי, לגבי וולבוטרין, כמדומני, הפסיכיאטר העלה אפשרות של שמוש בתרופה הזו כאלטרנטיבה לSSRI, מאחר וצינתי בפניו שלא זכור לי שלרסיטל (ציפרמיל) היתה השפעה מובהקת מנסיון לפני כמה שנים. אולם הוא חשש שדוו...
תודה אסי,
לגבי וולבוטרין, כמדומני, הפסיכיאטר העלה אפשרות של שמוש בתרופה הזו כאלטרנטיבה לSSRI, מאחר וצינתי בפניו שלא זכור לי שלרסיטל (ציפרמיל) היתה השפעה מובהקת מנסיון לפני כמה שנים. אולם הוא חשש שדווקא וולבוטרין אולי פחות טובה לבעיות לב (עקב עלית דופק ואולי לחץ דם?) האם החשש אינו מוצדק? אשמח לדעתך ואז אולי אתיעץ איתו שוב (עדין לא התחלתי את הטיפול בציטלופראם) כי יכול להיות שולבוטרין תהיה יעילה יותר בשבילי. תדה!
ארווין
29/01/19 21:54
תתפלא אבל יש לרפואה האלטרנטיבית פתרונות מצויינים לדיכאון. דיקור, רפלקסולוגיה, ועוד יכולים לחולל נפלאות. ואם כבר משהו קונבנציונלי, אז אולי הקסדה שנותנת פולסים חשמליים, יכולה גם לחולל מהפך. תרופות, מצד ...
תתפלא אבל יש לרפואה האלטרנטיבית פתרונות מצויינים לדיכאון. דיקור, רפלקסולוגיה, ועוד יכולים לחולל נפלאות. ואם כבר משהו קונבנציונלי, אז אולי הקסדה שנותנת פולסים חשמליים, יכולה גם לחולל מהפך. תרופות, מצד שני, נוטות השפעתן לפוג עם הזמן והאדם נשאר עם אותן בעיות ואף מתקשה יותר לתפקד.
Srul2
08/02/19 0:08
תודה אסי, לגבי וולבוטרין, כמדומני, הפסיכיאטר העלה אפשרות של שמוש בתרופה הזו כאלטרנטיבה לSSRI, מאחר וצינתי בפניו שלא זכור לי שלרסיטל (ציפרמיל) היתה השפעה מובהקת מנסיון לפני כמה שנים. אולם הוא חשש שדו...
תודה אסי,
לגבי וולבוטרין, כמדומני, הפסיכיאטר העלה אפשרות של שמוש בתרופה הזו כאלטרנטיבה לSSRI, מאחר וצינתי בפניו שלא זכור לי שלרסיטל (ציפרמיל) היתה השפעה מובהקת מנסיון לפני כמה שנים. אולם הוא חשש שדווקא וולבוטרין אולי פחות טובה לבעיות לב (עקב עלית דופק ואולי לחץ דם?) האם החשש אינו מוצדק? אשמח לדעתך ואז אולי אתיעץ איתו שוב (עדין לא התחלתי את הטיפול בציטלופראם) כי יכול להיות שולבוטרין תהיה יעילה יותר בשבילי. תדה!
דר-אסי-מלויצקי
מומחה כמוני
מומחה ברפואה פנימית ומתמחה במחלות לב. בוגר בית הספר לרפואה בבאר-שבע. התמחות ברפואה פנימית וקרדיולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי. תחומי עיסוק – קרדיולוגיה קלינית, הדמיית לב לא פולשנית, רפואה פנימית, אי-ספיקת לב. מדריך קליני בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב.
11/02/19 15:23
שלום, מתנצל על ההמתנה לתשובה לוולבוטרין ככלל תופעות לוואי לבביות מועטות וביחוד הוא ללא קשר מתואר לנוגדי טסיות כמו ברילינטה ואינו גורם באופן משמעותי להפרעות קצב מסוכנות, לכן זו אופציה ממשית מבחינה...
שלום,
מתנצל על ההמתנה לתשובה
לוולבוטרין ככלל תופעות לוואי לבביות מועטות וביחוד הוא ללא קשר מתואר לנוגדי טסיות כמו ברילינטה ואינו גורם באופן משמעותי להפרעות קצב מסוכנות,
לכן זו אופציה ממשית מבחינה לבבית.
מציע לקבל החלטה ביחד עם הפסיכיאטר המטפל
כל טוב ובמהרה
ד"ר אסי מילויצקי
Srul2
28/02/19 15:45
שלום אסי, שאלה חשובה! רציתי לעדכן שהתחלתי טיפול בוןלבוטרין לפני כשבוע. מאז אני מרגיש שתופעות הלוואי של ליפיטור התגברו, כלומר עיפות וכאב מוגבר בעיקר בגפיים התחתונות (ולפעמים גם בעליונות). חיפשתי ברשת...
שלום אסי,
שאלה חשובה!
רציתי לעדכן שהתחלתי טיפול בוןלבוטרין לפני כשבוע. מאז אני מרגיש שתופעות הלוואי של ליפיטור התגברו, כלומר עיפות וכאב מוגבר בעיקר בגפיים התחתונות (ולפעמים גם בעליונות). חיפשתי ברשת אם צפויה אנטרקציה בינהם ואם יתכן שהשימוש בוולבוטרין מעלה את הריכוז של הסטטינים/ליפיטור אבל לא מצאתי שיש קשר ידוע. אבל אני די משוכנע שהכאבים התגברו מאז תחילת השימוש וזאת אפילו שהפחתתי מינון של ליפיטור מ80 ל40, במקרה באותו זמן, ועדין יש כאבים. נראה שאפילו מורגשים יותר מהזמן שבו נטלתי רק ליפיטור 80 ללא וולבוטרין. אני ממשיך בינתיים ומקווה שזה יפחת או יעלם ושאולי זו רק תקופת מעבר אבל אני די מודאג. האם יתכן שיש השפעה הדדית למרות שלא מצאתי סימוכין לכך בשום מקום? אשמח לתגובתך. תודה!
Srul2
28/02/19 15:47
שלום אסי, שאלה חשובה! רציתי לעדכן שהתחלתי טיפול בוןלבוטרין לפני כשבוע. מאז אני מרגיש שתופעות הלוואי של ליפיטור התגברו, כלומר עיפות וכאב מוגבר בעיקר בגפיים התחתונות (ולפעמים גם בעליונות). חיפשתי ברשת...
שלום אסי,
שאלה חשובה!
רציתי לעדכן שהתחלתי טיפול בוןלבוטרין לפני כשבוע. מאז אני מרגיש שתופעות הלוואי של ליפיטור התגברו, כלומר עיפות וכאב מוגבר בעיקר בגפיים התחתונות (ולפעמים גם בעליונות). חיפשתי ברשת אם צפויה אנטרקציה בינהם ואם יתכן שהשימוש בוולבוטרין מעלה את הריכוז של הסטטינים/ליפיטור אבל לא מצאתי שיש קשר ידוע. אבל אני די משוכנע שהכאבים התגברו מאז תחילת השימוש וזאת אפילו שהפחתתי מינון של ליפיטור מ80 ל40, במקרה באותו זמן, ועדין יש כאבים. נראה שאפילו מורגשים יותר מהזמן שבו נטלתי רק ליפיטור 80 ללא וולבוטרין. אני ממשיך בינתיים ומקווה שזה יפחת או יעלם ושאולי זו רק תקופת מעבר אבל אני די מודאג. האם יתכן שיש השפעה הדדית למרות שלא מצאתי סימוכין לכך בשום מקום? אשמח לתגובתך. תודה!
Srul2
28/02/19 16:22
בהמשך להודעה הקודמת, רק עכשיו ראיתי לנכון לבדוק אם זה בכלל כתוצאה מוולבוטרין עצמו (מה שאמור היה להיות המסקנה המידית :) אבל משום מה שללתי את האפשרות הזו) בכל אופן, מצאתי שזו תופעת לוואי נדירה אבל אפשרי...
בהמשך להודעה הקודמת, רק עכשיו ראיתי לנכון לבדוק אם זה בכלל כתוצאה מוולבוטרין עצמו (מה שאמור היה להיות המסקנה המידית :) אבל משום מה שללתי את האפשרות הזו) בכל אופן, מצאתי שזו תופעת לוואי נדירה אבל אפשרית ונחשבת ליותר מסוכנת. אני אמתין עוד כמה ימים ואם זה לא עובר או מחמיר אני איאלץ להפסיק את השמוש בתרופה. אינני יודע להגיד אם בכל זאת יש איזו השפעה לעובדה שאני לוקח גם ליפיטור.
דר-אסי-מלויצקי
מומחה כמוני
מומחה ברפואה פנימית ומתמחה במחלות לב. בוגר בית הספר לרפואה בבאר-שבע. התמחות ברפואה פנימית וקרדיולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי. תחומי עיסוק – קרדיולוגיה קלינית, הדמיית לב לא פולשנית, רפואה פנימית, אי-ספיקת לב. מדריך קליני בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב.
02/03/19 21:57
שלום, מציע לפנות לקהילת רוקחות לגבי השאלה הזו , למיטב ידיעתי אין אינטראקציה עם ליפיטור, אולם לגבי הפרופיל של כאבי שרירים עם וולובוטרין, זה הפורום היעיל ביותר. וכמובן הרופא המטפל שמכיר את מגוון התרופ...
שלום,
מציע לפנות לקהילת רוקחות לגבי השאלה הזו , למיטב ידיעתי אין אינטראקציה עם ליפיטור, אולם לגבי הפרופיל של כאבי שרירים עם וולובוטרין, זה הפורום היעיל ביותר. וכמובן הרופא המטפל שמכיר את מגוון התרופות שאתה נוטל הוא תחנה קריטית בהחלטות טיפוליות .
שבוע טוב
ד״ר אסי מילויצקי
אורנה-יריב
04/03/19 11:51
ממליצה לקרוא את הכתבה שכתבתי בנושא דיכאון. ייתכן שיש דברים קטנים שיכולים להקל...https://blog.physioclick.co.il/depression-and-physiotherapy/

מנהלי קהילה

פרופ' גדי קרן
פרופ' גדי קרן
מנהל המערך הקרדיולוגי, מרכז רפואי ת"א, פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת ת"א, מופקד קתדרה לקרדיולוגיה ע"ש חיים שיבא באוניברסיטת ת"א.
ד
ד"ר אסי מלויצקי
מומחה ברפואה פנימית ומתמחה במחלות לב. בוגר בית הספר לרפואה בבאר-שבע. התמחות ברפואה פנימית וקרדיולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי. תחומי עיסוק – קרדיולוגיה קלינית, הדמיית לב לא פולשנית, רפואה פנימית, אי-ספיקת לב. מדריך קליני בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב.
שרון טיברג-יעקב
שרון טיברג-יעקב
שמי שרון טיברג יעקב ואני דיאטנית יותר מ-20 שנה. יותר מ-18 שנה עבדתי בבית חולים השרון בפ"ת במחלקות פנימיות, טיפול נמרץ נשימתי, טיפול נמרץ לב ווועדת הזנה תוך ורידית. 17 שנה אני עובדת במרפאה של שירותי בריאות כללית ובחצי שנה האחרונה אני אחראית על צוות דיאטניות במנהלת שומרון במחוז שרון שומרון. אני מאד אוהבת את תחום הטיפול ואת תחום התזונה שהוא תחום שכל הזמן מתחדש ומשתנה ומה שהיה נכון פעם לא נכון היום וחוזר חלילה.
טל בר-נוי
טל בר-נוי
פסיכולוגית רפואית מומחית ומדריכה. קליניקה פרטית

מובילי קהילה

eitanab
eitanab
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.