מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

לופ

08/01/19 17:40
0 תגובות

לופ שלא מפסיק.
אז אני רוצה להשתחרר ולהיות נורמלית, אבל זה עדיין לא אומר שלעלות במשקל בכל מחיר זה דבר שבא בחשבון.
ויותר מיזה, לעלות במשקל לא מחייב אותי לאמץ הרגלים שאני לא מאמינה בהם. או שכן?
הכי נלחמתי תמיד בדבר שמוגדר אצלי כ'אופי של שמנה'- מה שאומר, בעלת טעמים/חשקים/רעב וכו. גם במשקל התקין ביותר שהייתי בו בשנים האחרונות, לא ויתרתי על ה'אופי הרזה' (ההפך מהשמנה), מה שהתבטא בהבלטת הסימפטומים והאובססיות עד ליצירת דפוסים חדשים.
ועכשיו, האופי של השמנה לא מוותר ולא נכנע. אני האמיתית מתגלה! כמה בושה!
כלכך הרבה שנים שחינכתי אותי אחרת, ובכל זאת נבגדת!
אני מתביישת באופי הזה, מתביישת בזה שאני כבר לא מצליחה להילחם, ובעיקר מתביישת מהמצבים שהאופי השמן מכניס אותי אליהם.
אני מבינה (או לפחות מנסה להבין), שכנראה הדרך להתמודד עם זה בשיתוף פעולה של כל הצדדים על מנת שאף צד לא ירגיש מקופח ויצא למלחמה. אבל מה שקורה בפועל זה שיש צד אחד שתמיד הוא יותר חזק (האנורקסיה). גם אם תוך כדי ניסיון להרגיע אותה היא נרגעת, בסופו של דבר אחרי שאני באמת נוקטת בפעולה כנגדה, היא מתפרצת עד מצב איבוד השפיות. איזה מן תהליך זה?
כל הצדדים מפסידים.
מה בסך הכל ביקשתי (לעיתים), לחיות?

שאלה קונקרטית-
תהליך העלייה במשקל שמושפע מ'אוכל בריא' או מ'אוכל לא בריא' (הכוונה למתוקים, פחמימות ריקות, דגנים לא מלאים וכו), משפיע על התוצאה הסופית מבחינת מראה?
הכוונה אם משנה אם מגיעים למשקל (למשל 40) תוך עלייה מ'אוכל בריא' או 'לא בריא'?
אשמח למענה


תגובות