מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותיוקריאס או גנואט

יוקריאס או גנואט

20/01/19 17:05
1 תגובות

השאלה מה ההבדל בינהם ומה מתאים יותר לבעלי כבד שומני ותנגודת קשה לאינסולין המזריקים אינסולין בגילאי 65-70 תודה על התיחסות


תגובות

ד-ר-דני-זיו
24/01/19 12:22

שלום מלי 23,

 

התרופות יוקריאס וג'נואט (לחצי על שם התרופה לעלון לצרכן) משמשות שתיהן לטיפול במחלת הסוכרת ובסך הכל מדובר בתרופות מאוד דומות. בשתי התרופות שני רכיבים פעילים, האחד "מטפורמין" משותף לשתיהן ואילו הרכיב השני אינו זהה בשתי התרופות אך בהחלט דומה ושייך לאותה משפחת תרופות הנקראת מעכבי DPP4 (סיטגליפטין בג'נואט ווילדגליפטין ביוקריאס).

בבחינת הטיפול בכבד שומני לא נראה כי ישנו הבדל ביעילות בין התרופות כאשר עיקר ההשפעה על הכבד השומני מגיעה מצידו של החומר "מטפורמין" אשר נמצא כאמור בשתי התרופות ועל כן אינני רואה סיבה ברורה להעדיף אחת מתרופות אלה.

 

באופן כללי, מאחר וכפי שכתבת בחולי כבד שומני שאיננו על רקע אלכוהולי קיימת עמידות לאינסולין, תרופות אשר משפיעות על העמידות לאינסולין יוכלו להוות מועמדות לטיפול בכבד השומני. מרבית המידע הקיים בספרות הרפואית עוסק באותו מטפורמין המצוי כאמור בשתי התרופות לגביהן שאלת ובתרופות ממשפחת תיאזולידינדיונים כגון אקטוס.

מאחר ומרבית המחקרים שחקרו את התרופה אקטוס היו בחולים שאינם סכרתיים ולמשך פרק זמן קצר ומאחר ומקובל להיזהר במתן גליטזונים במטופלים סוכרתיים עם עלייה באנזימי כבד יש להתייעץ עם הרופא המטפל של או רופא הסוכרת בנוגע להתאמת הטיפול בתרופה זו עבורך. בכל מקרה, תדעי שקיימת בשוק תרופה המכילה שילוב של אקטוס ומטפורמין בשם קומפקט. תוכלי כאמור לבדוק עם הרופא שלך את התאמתה עבורך מאחר ומדובר בתרופה שאינה מתאימה לכל אחד.

בבחינת הטיפול בסוכרת ישנו גם מידע מוגבל מאוד על יעילות אפשרית של תרופות ממשפחת האגוניסטים ל- GLP1 (כגון ויקטוזה) אמנם לאור מיעוט המידע נראה כי טיפול זה נמצא בעדיפות נמוכה יותר אך ניתן לבחון גם כן את התאמתו עם רופאייך.

 

מקווה שסייעתי בתשובתי,

ד"ר דני זיו

רוקח קליני

 

ואם מעניין אותך, אני מזמין אותך לבקר גם באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il

 

*מוזמנים לקרוא על מרכז המידע התרופתי של הדסה*

מרכז למידע תרופתי הדסה