מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

היי

10/02/19 12:19
2 תגובות

ברצוני לדעת אם אני יכול להשתמש בטיפות אזולין על בסיס קבוע מדי יום פעמיים ביום?אני מודע להחלפת הטיפות מדיי חודש.תודה רבה


תגובות

ד-ר-דני-זיו
20/02/19 11:24

שלום עופר720,

עבר זמן מה מאז שהעלית את שאלתך, מקווה שהמידע עדיין יסייע לך.

חסרים בשאלתך מספר פרטים חשובים כמו מהם התסמינים המדוייקים מהם הינך סובל? האם מדובר בשתי העיניים או רק באחת מהן? האם מדובר בתופעה חדשה? 

טיפות אזולין המכילות את החומר הפעיל  Tetrahydrozoline משמשות כטיפול סיפטומטי בלבד לצורך הקלת גירויים קלים של העיניים ואינן מיועדות לשימוש קבוע ויומיומי הן אינן פותרות את הגורם לאדמומיות בעיניים וכפי שתראה בהמשך, גם עלולות להחמיר אותה. בעלון לצרכן של התרופה מצויין כי "אין להשתמש בתרופה זו לעיתים קרובות או תקופה ממושכת בלי להיוועץ ברופא" וכמו כן "אם לא חל שיפור במצבך תוך 3 ימים יש להפסיק הטיפול ולפנות לרופא".

החשש העיקרי משימוש יתר בטיפות אלה היא "אפקט ריבאונד" שמתבטא בהשפעה הפוכה מזו המיועדת ובמילים פשוטות עיניים אדומות עוד יותר כאשר השפעת התרופה מפסיקה והגברת הצורך בשימוש בתרופה. כמו כן תיתכן עליה מסויימת בסיכון לתופעות לוואי שאינן מקומיות (סיסטמיות) כגון כאב ראש, עליה בלחץ הדם, הזעה ועוד.

 

בכל בחירה של טיפול תרופתי חשוב להשוות מה הרווח של המטופל מן הטיפול הספציפי אל מול הסיכון הפוטנציאלי הכרוך בו. במידה ואינך יודע מהו הגורם לתסמינים הייתי ממליץ להתייעץ עם רופא עיניים על מנת לנסות ולאבחן אותו ואז להחליט על המשך הטיפול.

 

ניתן לקרוא עוד על "עיניים אדומות" באתר שירותי בריאות כללית כאן.

ניתן לקרוא מידע נוסף על התרופה ושימוש ממושך בה (באנגלית) באתר הטוקסיקולוגיה של משרד הבריאות האמריקאי כאן.

 

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר דני זיו

רוקח קליני

 

ואם מעניין אותך, אני מזמין אותך לבקר גם באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il

 

*מוזמנים לקרוא על מרכז המידע התרופתי של הדסה*

מרכז למידע תרופתי הדסה

 

עופר720
20/02/19 19:55

תודה רבה ד"ר.אז ככה זו תופעה חדשה בשתי העיניים אך יש לי השארה שזה בגלל כדור שאני לוקח לשינה בשם איטומין .מאז זה קיים אצלי.וזה לא אדמומיות אלה אני נראה עייף כל הזמן.