מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

מיואשת

17/02/19 0:24
2 תגובות

מלא זמן לא כתבתי . הייתי בתקופה יחסית טובה, תקופה שבה ניסיתי לשכוח מההפרעה ולהעיז יותר, לטעום יותר, לאכול יותר ליד אנשים.......
ועכשיו- כבר שבועיים- שלושה בא י למות. כאילו כ האומץ הזה רק דרדר אותי יותר. כל פגישה שלי עם אוכל הופכת להיות זועתית. כמעט כל יום בולמוס. כאילו פיתחתי הפרעת אכילה הפוכה- מחוסר רצון לאכול ורצון לצמצם כאילו אני לא יכולה יותר. אז חזרתי ללא להכניס אוכל הביתה, חרתי לצמצם .... מיואאאאאאאאאששששת ומרגישה שאין יותר פתרונות.
שבוע טוב


תגובות

אני יקרה, המעבר בין סמפטום מצמצם לסמפטום בולמוסי ידוע, והאמת היא שגם מובן, אם מבינים שהגוף שואף לאיזון ולכן, בשלב הראשון, כשהוא נמצא בקצה אחד, הוא קודם כל זורק אותך לקצה השני. זה באמת מאד קשה ומתסכל, אבל אפשר למצוא את נקודת האיזון בתהליך איטי וסבלני, ובעיקר כדאי לעשות את זה בליווי מקצועי, שיכול לעזור לך לא להישבר בדרך.

אני61
17/02/19 18:20

הי. תודה דנה. אבל אצלי זה הגיע דווקא שהתחלתי כביכול להיות מאוזנת יותר מבחינת אוכל. כאילו הלחץ מהאומץ גרר אותי להפך הגמור. לגבי טיפול- אחרי שנים ארוכות של טיפול עזבתי אותו לתקופה הקרובה. לא מסוגלת יותר מרגישה שזה לא נותן לי כלום. כרגע רק בטיפול רגשי