מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותתרופות המנטרלות חומצה

תרופות המנטרלות חומצה

06/03/19 11:27
4 תגובות

שלום. אני תוהה לגבי התרופות מסוג זה. לנטון ונקסיום עלולים ליצור בעיה בכליות, ומזה שנים שאני שומעת על אומפרדקס והדומים שלו שהם עלולים לגרום לסרטן... אם אכן אלו הם הסיכונים, מה עלינו לעשות? אי אפשר להפסיק לקחת את הכדורים האלה בשום אופן. באמת נשאלת השאלה מה עושים היות ואנחנו מעוניינים לשמור על עצמנו ובריאותנו...?
תודה למשיבים


תגובות

סימה-לבני
11/03/19 23:05

שלום רב,

תרופות שמנטרלות חומצה הן מקרה פרטי של תרופות בכלל.

כי לכל התרופות יש תופעות לוואי, ולכל התרופות יש סיכונים, ובכל פעם שאנו לוקחים תרופה, בין אם הרופא רושם אותה ובין אם בחרנו וקנינו אותה ללא מרשם, אנחנו עושים בחירה בין תופעות הלוואי שלה לבין השיפור במצב הבריאות שלנו ואיכות החיים שלנו, ולפעמים גם אריכות החיים שלנו.

ואם אחזור לתרופות שמנטרלות חומצה, אז ההמלצה היא לקחת אותן לזמן הקצר ביותר שאפשר, בהנחה שהמצב משתפר, ואפשר להפסיק אחרי כשמונה שבועות. אם לא, אזי אפשר לנסות לשנות את הטיפול לכדורי טמס או גביסקון, שהם סותרי חומצה ממשפחה שאיננה קשורה בתופעות שהזכרת, כמו גם תרופות ממשפחת ה H2 ANTAGONIST כמו זנטב ופמוטידין שיש להן בעיות משלהם, אבל שונות..

אם המצב כל כך חמור שאי אפשר להפסיק, אז באפשרותך לבחור בין סבל מעודף חומצה, או רפלוקס קשה, לבין הסיכון שבתופעות לוואי. ככל שהמצב הקליני חמור יותר והסבל גדול יותר, כך שמח הסובל לטיפול כלשהו ולא ממש חושש או חושב על תופעות הלוואי.

לסיום, אתן לך דוגמא מעולם התחבורה.

למה התרופות דומות? למצב שבו אנחנו רוצים להגיע מעפולה לתל אביב, ואנחנו יודעים שיש סכנה של תאונות דרכים בדרך,  ובכל זאת נקום וניסע. כי אנו שוקלים את הסיכון מתאונות דרכים לעומת ההנאה שבפגישה עם משהו שממתין לנו בתל אביב, ו... נוסעים.

מקווה שהבנת את העניין ואת הדוגמא,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

שהנז
13/03/19 23:40

תודה על ההסבר. כאשר יש בקע סרעפתי, הוא לא הולך לשום מקום לצערנו. כאשר יש ריפלוקס גבוה, גם הוא לא הולך לאף מקום לצערי. לקיחת התרופות לא יכולה להימשך רק 8 שבועות. אין ברירה אלא להמשיך לקחת את התרופות האלה עד סוף ימינו לצערי ולצער רבים.

 

תודה רבה!

סימה-לבני
14/03/19 0:23

שלום רב,

יש פתרונות כירורגים שיש מקום לשקול אותם אם התרופות לא עוזרות, או לחילופין אם חוששים מתופעות לוואי של תרופות. 

עוד מידע על בקע סרעפתי והטיפולים שעומדים לרשות הרופאים מצאתי בעברית מאתר הכללית.

ראי כאן.

כך שהקביעה שלך ש"בקע סרעפתי לא הולך לשום מקום", היא נכונה , הוא לא יילך לבד, אבל אפשר ואולי צריך לשקול פתרונות אחרים.


 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

joe69
14/03/19 15:57

לקחתי נקסיום ולנטון, סה"כ 5 שבועות...

גורמים להרגשה כללית מגעילה, בטן נפוחה, כאבים בגוף והכי גרוע הכניסו אותי מחדש לחרדות