מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY

שילוב תרופות

07/03/19 17:42
1 תגובות

היי דוקטור
אני חולה קרדיאלי ואי ספיקת כליות קריאטין 3.04
אני נוטל וזודיפ 10 מ"ג ,קדקס 4 מ"ג 4 פעמים ביום, פוסיד 40 מ"ג, נורמפרסאן 3 פעמים ביום וקרדילוק 5 מ"ג לאחרונה הוסיפו לי הידראלזין עקב לחצי דם גבוהים מאוד .
יד לי שתי שאלות האם ניתן לשלב הידראלזין עם נורמפרסאן ושאר התרופות והאם ניתן להוסיף עוד תרופה במקום או בנוסף כי לחצי הדם לא התאזנו ועדיין גבוהים?
0דיווח


תגובות

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
10/03/19 21:39

שלום עופר, שילוב של אי ספיקת לב ואי ספיקת כליות הוא שילוב לא נדיר. תפקוד הלב משפיע על תפקוד הכליות ותפקוד הכליות משפיע על תפקוד הלב. אי ספיקת הכליות מגבילה את השימוש בחלק מהתרופות לאיזון לחץ דם. מבחינת השימוש בהידרלזין ונורמופרסאן ביחד, אין מניעה משילוב זה. מבחינת איזון לחץ הדם, ניתן להעלות מינון ואזודיפ עד 20 מ"ג ליום (בדר"כ 10 מ"ג פעמיים ביום), * המינון המקסימלי של קדקס הוא 8 מ"ג ליום, * לגבי קרדילוק, ניתן באופן עקרוני להעלות את המינון, במידה והדופק מאפשר (גם קרדילוק וגם נורמופרסאן יכולים להוריד את הדופק, בדרך כלל לא נעלה מינון כאשר הדופק סביב 50), * לגבי פוסיד, את מטופל במינון יחסית נמוך. יש יתרון למתן של פוסיד פעמיים ביום, על פני פעם ביום, מבחינת יעילות הטיפול והפחתה בלחץ דם. הבעיה עם תרופה זו היא שכאשר מעלים את המינון, זה עלול לגרום להחמרה בתפקוד הכלייתי ולכן צריך להעלות את המינון בהדרגה ותוך מעקב אחר תפקוד הכליות. פוסיד הוא תרופה משתנת, המפחיתה את הנוזלים בגוף. עודף נוזלים יכול להתבטא כבצקות ברגליים, הצטברות נוזלים בריאות, הצטברות נוזל בבטן (מיימת). עודף נוזלים בגוף תורם לעליה במשקל. במצבים אלו ניתן להעלות את מינון הפוסיד כדי להפחית נוזלים ולאזן את לחץ הדם. בנוסף לכל אלו כדי לאזן לחץ דם חשוב מאוד להקפיד על תזונה דלת נתרן (דלת מלח), להמנע ממזונות מלוחים (פיצוחים, חמוצים, חטיפים), עדיף מאכלים המכינים בבית על אלו שקונים בחוץ או במסעדות, ולהמנע מהוספה של מלח לאוכל, במידת האפשר. כדאי להתייעץ עם דיאטנית נפרולוגית לגבי התזונה המתאימה לך (המתחשבת בשילוב של אי ספיקת הלב, אי ספיקת הכליות ולחץ הדם הגבוה). נקודה נוספת שצריך לקחת בחשבון שלחלק מהתרופות לוקח זמן עד שמגיעים לאפקט המקסימלי שלהן ולכן לאחר כל תוספת או שינוי תרופתי כדאי לחכות מס' ימים עד שבועות לפני החלטה על שינוי נוסף. כל מקרה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל (רופא המשפחה, הקרדיולוג או הנפרולוג) לגבי שינויים בתרופות.