מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

היי

08/03/19 17:13
4 תגובות

היי, מישהו כאן לקח/לוקח פרוזאק/פריזמה/פלוטין, ואחת מהתרופות
האלו עזרו לו?
אם כן, אחרי כמה זמן הפרוזאק/פריזמה/פלוטין עזרו לו? (חודש, חודשיים, שלושה חודשים?? )
ואילו תופעות לוואי יש לכם מהתרופות הנ''ל, והאם התופעות הלוואי הללו חלפו?


תגובות

ד-ר-דני-זיו
12/03/19 18:15

שלום Netanel11,

 

אמנם לא נטלתי טיפולים מסוג זה בעצמי אך אענה על שאלותייך בהתאם למידע הקיים בספרות הרפואית ומהניסיון שלי עם מטופלים בתרופות אלה.

התרופות שאתה שואל עליהן "פרוזאק/פריזמה/פלוטין" הן בעצם תרופות גנריות של אותה התרופה הנקראת Fluoxetine ושייכת למשפחת התרופות הנקראת SSRI. הטיפול בתרופות מסוג זה נחשב לטיפול הבחירה לתסמיני דכאון וחרדה משיקולי יעילות ובטיחות טובים יחסית לאפשרויות האחרות הקיימות.

מבחינת תחילת ההשפעה, זה בדרך כלל לוקח כמה שבועות. שירותי הבריאות הבריטיים (NHS) מדברים על 2-4 שבועות אמנם מחקרים מראים גם על השפעה שמופיעה מחד לאחר שבוע ומאידך רק לאחר 5 שבועות. ספציפית בתרופה שאתה שואל עליה יש גם מחקרים שהראו השפעה לאחר 8 שבועות. חשוב לציין כי חומרת התסמינים ותחלואה נלווית עלולים להשפיע על תחילת ההשפעה. במידה וחולפים 6-8 שבועות מבלי שתרגיש שיפור בתסמינים מומלץ לחזור לרופא המטפל שלך על מנת להחליט על המשך הטיפול ולשקול העלאת מינון/החלפת תרופה.

מבחינת תופעות הלוואי, באופן כללי מדובר בנושא מאוד מאוד אישי. אין זה מחייב כי לשני מטופלים באותה התרופה יופיעו אותן תופעות לוואי ובכלל, לא כל מי שנוטל תרופה מסויימת "יחווה" את תופעות הלוואי שלה. תופעות הלוואי של התרופות ממשפחה זו הן לרוב קלות וחולפות עם התמשכות הטיפול. תופעות הלוואי הנפוצות של התרופה הן במערכת העיכול (שלשול, בחילה וכו') ועל כן מומלץ ליטול את התרופה עם/אחרי ארוחה על מנת לנסות ולצמצם אותן. התרופה עלולה לגרום לשינויים בדפוס השינה (ישנוניות או קושי בהרדמות) ועל כן מומלץ להתאים את שעת הנטילה בהתאם להשפעה שלה כך שאם השפעתה מרדימה מומלץ ליטול אותה בערב/לפני השינה ולהיפך. תופעת לוואי נפוצה יחסית גם כן היא נזלת. בעלון לצרכן תוכל למצוא מידע נוסף על תופעות לוואי.

מאחר ותופעות הלוואי הן לרוב קלות/חולפות ואילו התועלת מנטילת התרופות הללו הינה גבוהה לרוב מדובר בטיפול נסבל היטב על ידי המטופלים. חשוב לציין כי אם טיפול בתרופה אחת ממשפחה זו לא התאים בין אם מסיבות של חוסר יעילות או תופעות לוואי בלתי נסבלות אין מניעה לנסות טיפול בתרופה שונה ממשפחה זו.

לחץ על שם התרופה לעלון לצרכן – פרוזק, פריזמה, פלוטין.

לחץ כאן כדי לקרוא על הטיפול התרופות ממשפחת SSRI באתר שירותי הבריאות הבריטיים (NHS) באנגלית.

 

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר דני זיו

רוקח קליני

 

ואם מעניין אותך, אני מזמין אותך לבקר גם באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il

 

*מוזמנים לקרוא על מרכז המידע התרופתי של הדסה*

מרכז למידע תרופתי הדסה

Netanel11
13/03/19 15:23

היי, תודה רבה על התשובה המפורטת והטובה!

רק שאלה אחרונה בבקשה: האם נטילת פריזמה 20 מ''ג יחד עם ציפרלקס 20 מ''ג אפשרית?

האם יש אינטראקציה בין השניים?

ד-ר-דני-זיו
16/03/19 12:14

שלום Netanel11,

 

ברוב המקרים השאיפה היא לטפל בתרופה אחת ולא להעדיף שילוב של מספר תרופות לאותה מטרה. במקרה והטיפול בתרופה אחת לא מתאים מסיבה של העדר יעילות אפשרויות של העלאת מינון או נסיון טיפול בתרופה שונה (מאותה משפחה או ממשפחה אחרת) הם צעדים הנשקלים לרוב לפני שבוחרים להוסיף טיפול בתרופה נוספת.

היה והוחלט על טיפול בשילוב שתי תרופות חשוב לציין כי התרופות פריזמה וציפרלקס (עלון לצרכן) שייכות לאותה משפחת תרופות. שילוב שתי תרופות מאותה משפחה כמעט ואינו נהוג והמידע אודות שילוב שתי תרופות ממשפחת ה-SSRI מבוסס בעיקר על דיווחי מקרה. בנוסף, שילוב שתי תרופות מאותה משפחה כרוך לרוב בהעלאת הסיכון לתופעות בלתי רצויות. מקובל לשלב תרופות ממשפחות שונות בשל מנגנוני פעולה שונים כך שבמקרה של שילוב עם פריזמה תהיה עדיפות לשילוב עם תרופות אחרות.

 

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר דני זיו

רוקח קליני

 

ואם מעניין אותך, אני מזמין אותך לבקר גם באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il

 

*מוזמנים לקרוא על מרכז המידע התרופתי של הדסה*

מרכז למידע תרופתי הדסה

Netanel11
16/03/19 14:32

תודה רבה עזרת לי המון