מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהשיתוף על מחקר בנושא תזונה וטרשת נפוצה

שיתוף על מחקר בנושא תזונה וטרשת נפוצה

12/03/19 13:22
7 תגובות

גאה לשתף אתכם בפרסום של תוצאות המחקר שלי (איילת עומר ערמון, כאן מכונה יולו) שנערך במרכז רפואי "זיו" בנושא "הקשר בין טרשת נפוצה ותזונה".
קישור למאמר:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30781687
טרשת נפוצה מאופיינת בין היתר בתהליך דלקתי ובפגיעה בשכבת המיאלין המבודד את סיבי העצב. שכבת המיאלין בעלת אחוז גבוה של שומנים. כיום עדיין לא ידוע מה גורם לטרשת נפוצה, אבל מעריכים שכנראה יש קשר לתזונה. תפקיד התזונה או מרכיביה במחלה אינו ברור עדיין. תזונה יכולה לספק לגוף שומנים (החשובים בין היתר לבניית שכבת המיאלין), מינרלים וויטמינים החשובים לפעילות תקינה של הגוף ותאי העצב.
במחקר הזה למדנו על התזונה בעזרת בדיקות מיוחדות על מרכיבי הדם השונים ושאלוני תזונה. גייסנו למחקר 146 מתנדבים, מאובחנים עם טרשת נפוצה ובריאים, כביקורת. כל משתתף תרם דם ומילא שאלונים בעזרת תזונאית. המצב התזונתי נבדק בעזרת בדיקות דם רגילות ובדיקות ייחודיות שנעשו במכון המחקר של "זיו" ובמעבדת אומגה בגרמניה.
במחקר נמצאו הבדלים מעניינים וחשובים בין מאובחנים עם טרשת נפוצה לבריאים במרכיבי תזונה שונים כמו שומנים, מינרלים וויטמינים. במחקר ראינו שמאובחנים בטרשת נפוצה שהשתתפו במחקר, אכלו תזונה פחות מגוונת, נמדדו פחות מרכיבי תזונה חיוניים, כמו למשל ברזל. הבדלים נמצאו גם בבדיקות דם וגם בהתאם לשאלוני הצריכה. אחת התוצאות המעניינות שמצאנו, הייתה ריכוז גבוה של חומצת שומן הנקראת פאלמטית בדם של מאובחנים עם טרשת נפוצה. היו שומנים אחרים (ארוכים יותר), ברזל, מספר וויטמיני B, שמדדנו ריכוז נמוך בקבוצת הטרשת נפוצה ואולי זה יכול להיות מדד לחוסר תזונתי אצל מאובחנים בטרשת נפוצה. תוצאות מחקר עזרו למצוא מספר הבדלים תזונתיים ומכאן להצביע על מגוון מרכיבי תזונה העשויים לקשר בין תזונה לבין טרשת נפוצה. מכאן המחקר מצביע על קשר אפשרי בין המחלה ותזונה. אם נחזק את התוצאות בעזרת מחקר המשך, שיבדוק התערבות של המרכיבים החסרים שנמצאו, אולי נוכל לבנות תוכנית התערבות תזונתית מותאמת אישית.
המחקר הוא תוצאה של שיתוף פעולה בין מכון המחקר של "זיו" ומרפאת טרשת נפוצה בניהולו של ד"ר ראדי שאהין. שותפים נוספים: התזונאית חן ולדמן (במסגרת תיזה לתואר שני בתזונה, מכללת תל חי), ד"ר נעים (מדעי יסוד) ופרופ' ואן שאקי (קרדיולוג מגרמניה). המחקר מומן בעזרת תקציב שהצלחתי לגייס ממספר מקורות מימון תחרותיים, כגון המדען הראשי של משרד הבריאות.
ובאופן אישי, יכולה לשתף שלהיות מאובחנת ולחקור את נושא המחלה שלך זה מאתגר, אבל נתן לי כוח של קצת "שליטה" במחלה שיש בה הרבה "חוסר שליטה" ולכן לי זה טוב. יש לי עוד הרבה שאלות מחקר שאני עובדת עליהם, בשביל המטרה של להבין מה זה טרשת נפוצה.
מאמינה שאם נבין יותר, נמצא את האיזון שהופר (השערה שלי שזה בעיקר קשור לנפש והתת מודע, לפחות אצלי) ונטפל בזה ולא בתסמינים, אז יהיה סיכוי טוב לשיפור. תזונה חשובה ויכולה לעזור, אבל היא לא מספיקה... ולחקור את הנפש זה עוד אתגר עבורי.


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
12/03/19 15:48

תודה רבה על השיתוף, גם מחקר חשוב בנושא שייתכן ויהיה פריצת הדרך הבאה בטיפול במחלה - שילוב תזונה מותאמת לטרשת נפוצה. גם גאווה שהוא יוצא מישראל, וגם שחברת הקהילה שלנו שמאובחנת בעצמה היא היוזמת והכותבת הראשית של המחקר. את פשוט מדהימה ומצרף קישור למאמר המלא לכל מי שירצה להעמיק:

עינת-מילר
מוביל קהילה
13/03/19 17:03

איילת כל הכבוד ובתיאבון :wink:

ד-ר-אסתר--גנלין
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
18/03/19 20:56

איילת שלום כל הכבוד על הרעיון , היוזמה והיישום. תחום מעניין וחשוב. אני מאמינה שמעבר לטיפול התרופתי יש השפעה לא מבוטלת לאורח החיים לרבות תזונה. מעניין אותי לדעת אם היו שינויים ברמת חומצות השומן והסטרס החמצוני בקרב חולים בזמן התקף לעומת מצב הפוגתי וכן אם נבדקו הבדלים בפרמטרים שנבדקו כתלות בטיפול תרופתי שונה. אין ספק שהממצאים שפרסמתם פותחים פתח למחקרי המשך. בהצלחה .

יולו
20/03/19 11:10

במחקר בדקנו דם של מאובחנים בזמן ביקור שיגרתי במרפאת הטרשת, לכן הם מוגדרים בזמן הפוגה (כידוע לך זה לא 100% אבל לא רצינו להוסיף עוד קבוצת מחקר). זו שאלה מעניינת, יכולה לשתף שבדקתי את זה על עצמי, בהתקף הראשון שקיבלתי 5 ימים סטרואידים, ביקשתי מהרופאים שייקחו לפני העירוי מבחנה שאותה לקחתי להפרדה במעבדה (אחרי הארבע שעות עירוי) והקפאתי להמשך אנליזה. באותו שלב בעיקר התעניינתי באומגה 3 והוא לא השתנה במהלך ה-5 ימים, אבל אבדוק את שאר הפרמטרים (יש לי גם דם שלי מופרד בזמן הפוגה להשוואה, לפני שלקחתי תיסוף ואחרי). רק צריך להיזהר לא "ליפול" למסקנות ממחקר על מספרים קטנים... לגבי תלות בטיפולים, זה מופיע בטבלה בתוספות למאמר, בגדול לא היו הבדלים בפרופיל, אבל בגלל מדגם קטן חילקנו את הטיפולים ל-3 סוגים וללא טיפול. תודה רבה על השאלות והתעניינות, אני ממשיכה במחקר עם שאלות נוספות ואשתף כשיהיה משהו ברור יותר

Adie
29/03/19 12:04

היי איילת, היה ממש מעניין לקרוא. תודה לך על השיתוף. מאחלת לך שהמחקרים העתידיים יעזרו בתחושת ה"שליטה" במחלה שכולנו מייחלים לה :)

יולו
31/03/19 13:51

אני בעיקר רוצה להבין אותה לעומק... תחושת השליטה זה לא באמת משהו ריאלי בעולמנו

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
01/04/19 8:53

מאוד מסכים. מי שמחפש שליטה מלאה או מוחלטת, אף פעם לא ירגיש שהוא בשליטה כי זה בלתי אפשרי. צריך להסתפק במקסימום השליטה וההבנה האפשריים. ולדעת לחיות לצד הספק שלא נדע הכל ולא הכל בשליטתנו - אז ניתן להשיג תחושה של שליטה ועימה יותר רוגע.