מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותכמה זמן מותר לקחת מקסימום?

כמה זמן מותר לקחת מקסימום?

21/04/19 8:04
2 תגובות

שלום, סובלת מצרבות כבר שנים. טופלתי באומפרדקס ודומים. באחרונה קיבלתי נקסיום ואני לוקחת מזה שלושה חודשים. הרופא (משפחה) נתן לי מרשמים להמשך ללא הגבלה כרגע . ראיתי בברושור שההמלצה היא רק ל- 4 שבועות ואם יש צורך אז רק לעוד 4 שבועות. היתה לי ירידה בברזל (iron) אך לא בפריטין. וגם יש לי אוסטאופורוזיס בחלק מחוליות הגב. לא יודעת אם זה קשור. האם עלול להיגרם נזק כלשהו? בעיות ספיגה? האם כדאי לקחת תוספים? תודה!


תגובות

סימה-לבני
27/04/19 12:16

שלום רב,

שאלת שאלות רבות, ואנסה לענות לך על החשובה שבהן: כמה זמן מותר לקחת נקסיום ודומיו?

והתשובה תלויה לגמרי בסיבה שבגללה הרופא רשם לך את התרופה.

מה הסיבה שאת לוקחת נקסיום (ודומיו)? כי אם מדובר רק בצרבות, ולא במחלה מהמחלות שמחייבות טיפול ממושך של PPI (נקסיום ודומיו) הרי שהתשובה היא קחי את התרופה כמה שפחות, ותחפשי את הסיבות לצרבת, כדי לטפל בסיבות ולא בתוצאה.

קשה להפסיק PPI - אלא שיש בעייה קשה בתשובה הזאת, כי מאד מאד קשה להפסיק טיפול בנקסיום ודומיו. הגוף מתרגל לנוכחות התרופה שחוסמת את ייצור החומצה בקיבה, והפסקת הטיפול גורמת לתגובת יתר כל כך חזקה שמטופלים מדווחים על סבל, וממשיכים לקחת את התרופה לאורך זמן.

כאן בכמוני, פרסם דן אבן כתבה בכותרת "תרופות לצרבת: הנחיות חדשות" שסכמה את נושא הסיכונים בלקיחה ממושכת של תכשירים אלה, וגם המלצות מה ואיך לנהוג. ואת יכולה לקרוא בקישור שכאן.

השורה התחתונה היא שיש לשאוף לקחת תרופות אלה רק לפי הצורך ולא באופן קבוע ורציף.

אם תבחרי להפסיק את הטיפול הממושך כרגע, עליך להערך לתקופה קשה ביותר של הפסקת הטיפול שבה יהיה סבל גדול מצרבות. כדאי שתכיני לך תרופות למציצה כנגד עודף חומצה, ו/או כדורים אחרים לבליעה, כדורים ממשפחה אחרת כמו זנטב וגסטרו, ותשתדלי שלא להשאיר את הקיבה ריקה לאורך זמן רב מדי. עוד מידע על הרגלים והתנהגויות שמקטינים את ההסתברות לצרבת מתוך אתר הכללית כאן.

הנזקים מטיפול ממושך, כפי שמוזכרים בכתבה ובספרות כוללים שברים, פגיעה כלייתית ועוד.

חשוב להבין שבמקרים שבהם ישנה מחלה שמחייבת טיפול ב PPI, כל הנאמר למעלה לא מתאים, שכן הסבל מהמחלה עולה על הסבל מהתרופה, ויש לקחת אותה לאורך זמן כמו שהרופא רושם.

טיפול בצרבת - מידע נוסף מתוך אתר ה"כללית" כאן

לעלון לצרכן של נקסיום שבו ניתן למצוא את האזהרה בדבר שברים בטיפול מעל שנה, הקליקי כאן.

מקווה שעזרתי קצת

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

 

רחלגש
27/04/19 12:24

עזרת מאד. 

תודה לך .

רחל