מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק

טרשת נפוצה

23/04/19 9:33
6 תגובות

שלום יש לי שאלה הבנתי שפירות וירקות ממשפחת הסולניים לא טובים לטרשת . משהוא יכול להסביר למה? למה זה מוביל? והאם יש למישהוא רשימה של המוצרים שמכילים סולניים?


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
23/04/19 15:18

יותר מ 25 שמה אני במועדון הטרשת ומעולם לא שמעתי הנחיה כזו להפך, ההמלצה לכלל האוכלוסיה וגם לנו לאכול ירקות ופירות בכל הצבעים בתאבון

מקס.17
24/04/19 9:00

טוב אני דווקא משם שמעתי את זה מהמועדון וגם דיאטנית כתבה לי ההנחיות "במסגרת הדיאטה אין לצרוך את רוב מוצרי החלב, את רוב הדגנים, אין לצרוך ירקות ממשפחת הסולניים, קטניות, את רוב הזרעים, האגוזים והשמנים." זה קטע שקשור , אבל תודה על המענה

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
24/04/19 10:54

שלום מקס נושא התזונה בטרשת נפוצה עדיין נמצא תחת מחקר ואין המלצות ברורות לתזונה האידאלית שתשפר את מהלך המחלה. כן ברור שחשובה תזונה בריאה ומלאה כי בריאות הגוף ועמידותו ישפיעו גם על מחלת הטרשת הנפוצה. בינתיים ישנן עדויות חלקיות שדגים עתירים בשומן (כמו הסלומון, טונה, סרדינים), ירקות ופירות עתירים בנוגדי חימצון (אנטי-אוקסידנטים) יכולים להיות יעילים לשיפור מצבם של אנשים עם טרשת נפוצה. לגבי הירקות והפירות הסלוניים (כמו חציל, עגבנייה, פלפל ותפוח אדמה), ההנחה היא שהם מגבירים את הפעילות הדלקתית בגוף, ומכיוון שבטרשת נפוצה הנגעים נוצרים בעקבות פעילות דלקתית של הגוף כנגד עצמו (המערכת החיסונית תוקפת את המיאלין במערכת העצבים המרכזית), קיימת השערה שהימנעות ממאכלים אלו אולי תעזור. הם נקראים סלוניים מכיוון שיש בהם החומר סלונין שמגן עליהם מפני אכילה ע"י טורפים ויכול לעורר תופעות לוואי, הסלונין נמצא בריכוז גבוה בעגבניות ותפוחי אדמה כשהם ירוקים ובריכוז נמוך מאוד כשהם בשלים. אין מחקרים קליניים שהראו שהימנעות מירקות ופירות סולניים משפרים את מצבם של אנשים עם טרשת נפוצה. כן יש מחקרים שמראים כי ירקות ופירות סולניים יכולים להגביר את הפעילות הדלקתית. לדוגמה, יש מחלוקת לגבי העגבנייה – האם להימנע ממנה כי היא ממשפחת הסולניים? או שכדאי לצרוך ממנה כמה שיותר כי עשירה בנוגדי חימצון? אין לי תשובה ברורה ואנחנו עוקבים באדיקות אחר המחקרים שכל הזמן מרחיבים את ידיעתנו לגבי הקשר בין תזונה לטרשת נפוצה. מה שחשוב הוא: שאם נוקטים בתזונה/דיאטה/תפריט מסוים, לעדכן בכך את הנוירולוג המטפל, לשים לב אם אתם מרגישים חולשה/סחרחורת/כאבי בטן/שלשלולים (כי לא צריך להרגיש חולשה שאוכלים נכון!), לבצע בדיקות דם כדי לראות שלא חסר לכם אף מרכיב הכרחי. אני מפרט ומדגיש כי יש המלצות לדיאטות (תפריטי תזונה) קיצוניים שמחסירים מרכיבי מזון חיוניים שבסופו של דבר פוגעים בבריאות. לכן לוודא שניגשים לתזונאית מוסמכת, שהנוירולוג מעודכן ושאכן אתם מרגישים טוב.

מקס.17
24/04/19 11:24

תודה רבה ערן:smile:

אדמונית-1
28/04/19 1:06

אם אני לא טועה, הסלונין מצוי בירקות הללו כשהם עדיין בוסר ואין לאכול אותם, ידוע שתפוח אדמה כשהוא ירוק בחלקו, לא ראוי לאכילה גם לאנשים בריאים והשאר לא נאכלים בוסר כי הם מרים מאוד.

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
28/04/19 9:31

נכון מאוד, בדיוק כמו שכתבת. וככל שהירקות הללו מבשילים הסלונין פוחת ואז ישנה הגישה שהוא פוחת לרמה שהיא בלתי מורגשת וזניחה, וגישה שנייה שגם ברמות הנמוכות מאוד, כאשר הפרי/ירק בשל עדיין הסלונין מעורר פעילות דלקתית וכדאי להימנע ממנו.