מנהלי קהילה
גבוה בבוקר, נמוך אחרי ארוחה
מתמודדת עם טרום סכרת שנים רבות באמצעות תזונה וספורט, הסטוריה משפחתית של סוכרת מכל הכיוונים.
בבדיקות דם אחרונות לפני כשלושה חודשים עלייה בערכים של גלוקוז=124
HBA1C = 6.2
לאור תוצאות אלו, מזה כחודשיים החמרתי את הדיאטה- מיעוט פחמימות
ומזה כחודש בשילוב צומות 16/8 כמה פעמים בשבוע.
כמו כן, מזה כחודשיים התחלתי לנטר סוכר בבית באמצעות גלוקומטר.
אני מנסה לבדוק אם תזונה דלת פחמימות וצומות יוכלו למנוע או לדחות לקיחת תרופות.
עד היום לא לקחתי שום תרופה לסכרת.
מבקשת הסבר לגבי שתי תופעות:
האחת, בבוקר בצום הסוכר יחסית גבוה לעומת ערכיו בכל שאר שעות היום. הסוכר בבוקר נע בין 110 ועד 135 ( 135 לעיתים ספורות השכיח בסביבות 120). כיצד אפשר להמנע מתופעת הסוכר הגבוה בבוקר?
תופעה שנייה- שעתיים לאחר כל ארוחה, הסוכר אצלי דווקא יורד לדוגמא 123 לפני האוכל ו- 99 שעתיים אחרי
מה ההסבר לתופעה זו והאם היא מצביעה על בעיה כלשהי?
ושאלת השאלות- האם הערכים שציינתי נחשבים לטרום סכרת או חלילה כבר לסכרת?
בכל מקרה בעוד כחודש אעשה בדיקות דם תקופתיות (בתקווה שהדיאטה והצומות ישפרו את המצב) ועם תוצאותיהן אגש למומחה סכרת.
ד"ר נירית אבירן ברק
סופי שלום תופעת הסוכר הגבוה יחסית בבוקר היא תופעת השחר - עליה בהורמונים שונים לפנות בוקר ועליה יחסית ברמות הסוכר. הפתרון הוא תזונתי- ארוחת לילה שמכילה פחמימה ושומן. רצוי להגיע לתזונאית להדרכה סוכרת מוגדרת כערך סוכר בצום 126 ומעלה בשתי מדידות. כדאי גם לבדוק רמת A1C ולהגיע לרופא
אריק4
כמה אמין המכשיר freestyle ??