מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

שאלה.

29/04/19 6:11
1 תגובות

יש לי מחזור חודשי כבד וכתוצאה מכך אני לוקחת ברזל , הברזל עולה ואחרי שאני מפסיקה חודש חודשים לקחת ברזל הוא עוד פעם יורד כתוצאה מהמחזור , ושאלתי היא האם עד גיל הבלות אני אצטרך לקחת ברזל? זה לא מסוכן לגוף לקחת ברזל כל הזמן ?


תגובות

ד-ר-דני-זיו
03/05/19 7:55

שלום לירון14,

במידה ורמות הברזל שלך נמוכות בהחלט ישנה הצדקה לנטילת תוסף ברזל שכן המלצה לנטילת מינרלים רלוונטית לרוב למצבי חסר בלבד. כל עוד רמות הברזל שלך נמוכות התועלת מנטילת הברזל עבורך הינה משמעותית והדבר אינו אסור גם אם מדובר בנטילה ממושכת לאורך שנים.

שימי לב כי מראש בשל כל נושא המחזור החודשי, צריכת הברזל היומית המומלצת לנערות ולנשים צעירות הינה גבוהה יותר מזו המומלצת לנערים ולגברים ובמקרה של נשים צעירות מדובר אפילו ביותר מפי 2.

האם תצטרכי לנהוג באופן זה עד לגיל הבלות? זה לא בלתי סביר אך אין באמת לדעת. מה שאת יכולה לנסות זה להוסיף לתזונה שלך מאכלים העשירים בברזל, ניתן למצוא מידע על מאכלים העשירים בברזל כאן וכאן ובמידת הצורך אולי אף להתייעץ עם דיאטן/ית בנושא. ייתכן מאוד שצריכה מספקת של ברזל בתזונה תחסוך ממך את הצורך בנטילת תוסף.

בנוסף, דעי לך שעל פי מחקר שהתפרסם לאחרונה, במידה ומדובר ברמות ברזל נמוכות ללא אנמיה משמעותית מבחינת המוגבלובין ייתכן וגם נטילה של תוסף ברזל לסירוגין (יום כן ויום לא) עשויה להיות גם היא יעילה בהעלאת רמות הברזל כך שניתן לשקול אופן נטילה זה ולהתייעץ גם עם הרופא שלך בנוגע להתאמתו עבורך.

 

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר דני זיו

רוקח קליני

 

מזמין אותך לקרוא על מרכז המידע התרופתי של הדסה כאן:

מרכז למידע תרופתי הדסה

 

ואם מעניין אותך, אני מזמין אותך לבקר גם באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il