מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותמה זה אומר שצריך אישור לתרופה?

מה זה אומר שצריך אישור לתרופה?

אנונימי
אנונימי
10/05/19 19:57
4 תגובות

קיבלתי מרשם והלכתי באופן פרטי לקבל אותו, וקיבלתי שוק מהמחיר וייאוש מטורף,
עזבתי שם הכל ואמרתי שאקח כבר את המרשם דרך הקופה.
ואז הרוקח אמר לי שצריך אישור לתרופה הזו.

מה זה אומר?
זה לוקח הרבה זמן? מה הנוהל?

אני כל מיואשת.
למה כל העסק הזה יקר כל כך?
לא הגיוני שקופסא אחת של כדורים תעלה כמעט 300 שקל!
ומרשם שלם 600

יצאתי משם פשוט בטירוף:(
גם ככה לא הולך לי עם כדורים, ועד עכשיו קניתי על חשבוני ולא נגעתי בהם.
עד שהרופאה אמרה לי אבל למה את לא מבקשת מרשם מהקופה? אז ביקשתי והיא לא הגיבה לי כבר כמה ימים


תגובות

סימה-לבני
14/05/19 10:27

שלום רב,

נגעת בנקודה רגישה.

תרופות שיקרות לך, יקרות גם לקופת החולים שלך. תרופות כאלה, הקופה מנסה להבטיח שיינתנו רק למי שבאמת זקוק להן, ולכן מציבה מחסומים של אישורים. לפעמים מדובר באישור של מומחה, לפעמים באישור אדמיניסטרטיבי כי התרופה לא זמינה בישראל. בכל מקרה, אם תרופה אחרת לא עוזרת לך, כדאי לך לקחת אוויר, וללכת בדרך שהקופה דורשת. יהיו לזה שני יתרונות אם תקבלי אישור:

  • את תוכלי לדעת שזוהי באמת תרופה שמתאימה לך, כי אם לא, אזי הם לא יאשרו
  • את תהני ממחיר מופחת.

למטרה זו ישנן וועדות מיוחדות בכל הקופות, וכדאי מאד לפנות בסבלנות ועם כל המסמכים הנדרשים, רצוי שהרופא שלך יגלה אכפתיות, ויפעל למענך בכל המקומות המקצועיים שהוא יכול, או יצרף כל ספרות מקצועית או מידע על ההסטוריה הרפואית שלך, כזה שיכול להקל על הוועדה לאשר לך.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

Adi13
14/05/19 18:01

תודה רבה,

 

אבל עדיין לא נתקלתי במישהו שמקבל מרשם מרופא מומחה, ואז מציבים מולו מחסומים בטענה ש"הוא לא זקוק להן"

זה עניין של חיים ומוות.

 

אבל כמובן שהכי קל לתת מחיר מופקע לכל תרופה כדי שאנשים לא יקנו, ופשוט ימותו.

סימה-לבני
14/05/19 23:18

אני רוצה לנסות להציג לך את התמונה קצת אחרת.

רופאים מומחים לפעמים מציעים טיפולים שעדין אינם מאושרים על ידי FDA או ע"י גופים מקצועיים אחרים. הם מציעים כי הם רוצים לעזור, או משיקולים אחרים, שהם לא תמיד השיקולים של הקופה.

לא תמיד זה עניין של חיים ומוות. לפעמים הטיפולים שהמומחים מציעים דוקא מקצרים את החיים של המטופל, ולאו דוקא מאריכים אותם. אם תקראי את הספר "להיות בן תמותה" (ראי בקישור כאן) שמדבר על הסוף של החיים מנקודת מבט של רופא, אולי תביני יותר למה אני מתכוונת.

לכן לקופות יש כללים משלהם, שבד"כ מסתמכים על כללים של איגודים מקצועיים בינלאומיים, ולפעמים הכללים האלה חוסמים את הרופא המומחה בטענה, ש"אולי אתה, הרופא המומחה, חושב שהטיפול מתאים לגברת הזאת, אבל לדעתינו אין מספיק הוכחות לכך ולכן אנחנו לא מוכנים לממן אותו".

אני לא אומרת שהקופות תמיד צודקות, אבל אין ספק שהאינטרס שלהם לא תמיד זהה לאינטרס של המטופל הבודד. 

אבל גם אין ספק שתמיד צריך לנסות לקבל את ההכרה שלהן בטיפול המיוחד, ולנסות לקבל החזר על התשלום..

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

Adi13
15/05/19 10:24

תודה, העניין בסוף הסתדר.

כנראה שסתם דאגתי