מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבכאבים עקב פריצה L5S1

כאבים עקב פריצה L5S1

11/05/19 8:55
1 תגובות

שלום רב.
אני בן 36 וסוגר 3 שבועות של התקף ראשון וקשה של כאבי פריצת הדיסק. בימים הראשונים טופלתי בברקסין ומשככי כאבים ואז לאחר ביקור במיון הוחלף לאטופן שלא היה יעיל במיוחד. המצב היום קצת השתפר אך איני מסוגל כלל לשבת. הספקתי כבר להיות במרפאת כאב ולקבל זריקה סטרואידים רגילה לא אפידורלית ובשני הקרוב יש לי הזרקה תחת שיקוף. אגב משכך הכאבים שלי הוא פרקוסט ולא זז בלעדיו. השאלה שלי האם יש מה לפחד מהזריקה ומדוע זה לא תמיד עובד? אני כבר מתוסכל ולא נעים מהעבודה והמשפחה, אומרים שזה עובר לבד מתישהו ואני עדיין מחכה. אגב גם גאבאפנטין נתנו לי אבל הפסקתי אחרי שבוע כי זה לא עשה כלום.


תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
03/06/19 15:06

שלום רב. הטבע עובד בקצב שלו - לא ניתן להתווכח. אכן ב 90% מהמקרים זה חולף לבד - אבל לוח הזמנים הוא 4 חודשים בממוצע. אם רוצים לקצר זמנים - היות ורוב הכאב נובע מדלקת שנוצרת עקב הלחץ הישיר על העצב - הטיפול הטוב ביותר הוא נוגדי דלקת. הדרך הטובה ביותר והיעילה ביותר היא להזריק את החומרים נוגדי הדלקת - סטרואידים - לאיזור הדלקת - כך מגדילים מאד את היעילות ומקטינים תופעות לוואי. הסיכונים להזרקה כזו לעמוד השדרה הם אחד לאלפים. השני בסולם היעילות הוא להזריק את אותם נוגדי הדלקת - סטרואידים לשריר. זה עדיין החומר החזק ביותר אולם בהזרקה כזו הוא מתפזר על כל הגוף כך שגם תופעות הלוואי קיימות יותר וגם היעילות פחותה. אפשרות עוד פחות יעילה היא לתת נוגדי דלקת לא סטרואידליים - כמו ארקוקסיה אטופן ודומיהם. הם פחות חזקים ולכן יש להם פחות תופעות לוואי מהסטרואידים ומאידך מתפזרים על כל הגוף. פרקוסט הוא מורפין. ברור שהוא יעזור, אבל לתקופת זמן קצרה וחולפת, ובסוף תתמכר לזה. אין לצרוך את זה על בסיס קבוע. במקרה של הזרקה אפידורלית אנו צופים שתוך מספר ימים תהיה לכך השפעה. מתי זה לא עובד? כשהלחץ על המבנה העצבי גדול מידי ואז גם הורדת הדלקת והנפיחות לא תוריד את הלחץ במקרה כזה יש לנתח ולהוציא את הדיסק אולם אילו מקרים מאד לא שכיחים והיות ואתה כבר מתאר שיפור אתה כנראה לא בקבוצה הזו. בהצלחה והרבה סבלנות. ד"ר גור.