מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאנטיביוטיקה בשחמת הכבד

אנטיביוטיקה בשחמת הכבד

06/06/19 12:27
1 תגובות

נרשמה לי אנטיביוטיקה בתחילה דוקסילין בעלון התרופה הייתה אזהרה לאנשים עם מחלות כבד היות ויש לי שחמת NAFLD רופא משפחה ביטל את התרופה. רופא השיניים רשם בעקבות כך דאלאצין 150 - שוב בעלון התרופה הופיעו אותן אזהרות כמו בדוקסילין. אינני מתייחס כאן לרשימת התרופות שאני נוטל (והיא לא קצרה) האם אנטיביוטיקה היא "דבר בטל" לחולה שחמת? האם כל אנטיביוטיקה תזהיר לגבי מחלות כבד?


תגובות

סימה-לבני
15/06/19 14:22

שלום רב,

אתחיל משאלתך האחרונה, האם כל אנטיביוטיקה תזהיר לגבי מחלות כבד? התשובה היא לא! 

אזהרה כזאת, אם אתה רואה, מצביעה על כך שהתרופה מתפרקת בכבד.

ככלל, תרופה יכולה להתפרק (לעבור מטבוליזם) בכבד, במעי או בכליות, או לצאת מהגוף ללא התפרקות דרך הכבד או הכליות.

במקרה של דוקסילין Doxicycline התרופה מתפרקת חלקית בכבד, ומתפנה 50% דרך הכבד והשאר דרך הכליות. לא מצאתי איסור לתת אותה למי שהכבד לא מתפקד אצלו. גם לא מצאתי דרישה להתאמת מינון, שלפעמים נלווית למצב שבו הכבד לא במיטבו. להפך, במאגר מידע LEXI נאמר שאין צורך לעשות התאמות מינון למי שיש להם בעיות בכבד.

אינני יודעת מדוע רופא המשפחה ביטל את הטיפול שרשם הרופא השני, יתכן שיש בידיו מידע לגביך שאינך מודע לו. כדאי שתדבר איתו על כך.

לגבי הדאלאצין, Clindamycin , התרופה מפונה מהגוף לאחר שעברה מטבוליזם בכבד ובמעי. כבד שאינו מתפקד מעלה את זמן מחצית החיים שלה מ 2.4 שעות לחמש שעות ומעלה.  ולכן יש הוראה במיקרומדקס להקטנת מינון במצב שהכבד לא מתפקד. לפי מאגר LEXI , אין צורך להתאים מינון. כך שיש לך מגוון של אפשרויות.

חשוב להבין שהרופא אמור לרשום אנטיביוטיקה שמתאימה קודם כל לחידק שסביר שהוא נמצא במקום הזיהום. האידאלי הוא ששולחים בדיקה לתרבית ומזהים בדיוק את החידק וגם לאיזה אנטיביוטיקה הוא רגיש. ואם לא ניתן, הטיפול ניתן באופן אמפירי לפי החידק שהכי סביר שיהיה במקום הזיהום.

שאלתך נשאלה כבר לפני יותר משבוע, כך שאני מקווה שאתה מרגיש בטוב והחידק הוכחד. אם לא, אזי יש מקום להגיע לרופאים שמתמצאים יותר בזיהומים ובמחלות כבד, כדי "לתפור" לך את הטיפול המתאים ביותר למצבך.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"