מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותכבד שומני בעת טיפול בציפרלקס וסורבון

כבד שומני בעת טיפול בציפרלקס וסורבון

25/06/19 13:40
2 תגובות

שלום,
אני בן 34,
מטופל מזה עשור וחצי בציפרלקס ומזה כשנתיים נוטל גם סורבון.
היום עברתי US של בטן עליונה בשל כאבים של בטן ימנית עליונה + צרבות, בחילות וצמרמורת ונמצא כבד מעט שומני.
האם יכול להיות משני לטיפול בציפרלקס?
קראתי בעלון לרופא אינפורמציה שלא ממש הבנתי (האם כולסטרול הוא סוג של פוספוליפיד?)

Increased content of phospholipids has been observed in some tissues e.g. lung, epididymides and liver after
treatment for longer periods with escitalopram and citalopram in rats. Findings in the epididymides and liver
were seen at exposures similar to that in man. The effect is reversible after treatment cessation. Accumulation
of phospholipids (phospholipidosis) in animals has been observed in connection with many cationic amphiphilic
medicines. It is not known if this phenomenon has any significant relevance for man.

אודה על תשובתכם


תגובות

סימה-לבני
29/06/19 10:06

שלום רב,

לציפרלקס יש דיווחים על בעיות בכבד כתופעות לוואי,כאלה שדווחו במשך השנים. בעלון לצרכן שלו יש אזהרה לגבי מי שכבר יש להם בעיות בכבד. ראה עלון לצרכן כאן. הבעיות שהוזכרו במיקרומדקס הן צהבת פתאומית, נקרוזה של הכבד וכשל של הכבד. בכל המקרים האנזימים של הכבד עולים ורואים את הבעיה בבדיקות דם. 

לסורבון שמכיל Buspiron לא ראיתי דיווחים שיכולים להסביר כבד שומני.

בבדיקה לגורמים אחרים שיכולים לייצר כבד שומני, מצאתי שצריכת אלכוהול משמעותית היא הסיבה הראשונה, האם אתה צורך אלכוהול? ויש גם מספר תרופות שיכולות לגרום, בינהן תרופות לאפילפסיה,סטרואידים, ותרופות להפרעות קצב. 

מסתבר שגם רעב יכול לגרום לכבד שומני. 

כך או כך, כדאי לחזור לרופא המטפל העיקרי, לבקש בדיקות דם, ואם ניקח את הציטוט שלך באנגלית, שמדבר על תופעות בכבד בעכברים שקבלו Escitalopram אז על פי הסיום, התופעות היו הפיכות ונעלמו עם הפסקת הטיפול בתרופה. כך שהרופא, אם יחליט שלציפרלקס יש חלק בתופעה, ויחליט גם שיש מקום להגיב לתופעה, הוא יוכל לבחור אם להפסיק את הטיפול או שלא.

למידע נוסף על כבד שומני, על הסיבות להתהוותו, ועל הסיכונים שהוא יכול לגרום, וכן על שינויים תזונתיים ואחרים שיכולים לשפר את מצבו, מאתר ה"כללית" הקלק כאן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

JUSTME2466
30/06/19 3:21

סימה היקרה,

תודה מכל הלב על התשובה המפורטת.