מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהפסקת מתדון לכאב- זקוקים לעצה ממי שיודע או חווה

הפסקת מתדון לכאב- זקוקים לעצה ממי שיודע או חווה

28/06/19 16:57
3 תגובות

שלום רב, אבא שלי בן 71 סובל מכאבים לא מוסברים ממקור עצבי וכאבים בעקבות פציעה בצבא לפני שנים.
עבר ניתוחים, השתלת קוצב וכל מה שניתן לתאר כולל תרופות וביניהן מורפיום, מדבקות ומתדון ורק אחכ כמובן (כשמאוחר מדי) אישור לקנביס.
לפני כשבועיים אבי הוריד בהדרגה את מינון המתדון, מרצונו ולאור תחושות לא טובןת מהחומר ובהוראת רופאת הכאב שהמליצה.
בשבועיים האחרונים סובל קשות ועובר גיהנום פיזי ובעקבןת זאת נפשי שלא ניתן להתחיל ולתאר במילים.
בחיפוש וסיוע של כל המשפחה נמצא כי אין בישראל הבנה לתופעה הזו של התמכרות וגמילה פיזית ממתדון לחולי כאב ולא נרקומנים.
יש תחושה שאין כתובת (למרות שהכתובת היתה על הקיר) ואין למי לפנות, וזאת לאחר ניסיןנות למצוא כתובת דרך פסיכיאטרים ומרכזי גמילה אך לאף אחד אין תשןבה.

איזו רופאה רושמת לאדם מבוגר מתדון ולא מסבירהעל ההשלכות ולאחר כשנתיים מנחה להוריד מינונים ללא כל ליווי רפואי? זו פשוט הזנחה, שערוריה והוצאה להורג של אדם ומשפחה.

רק לאחר קריאת חומר רב וזמין באנגלית אבי הבין שמה שהוא עובר זה מה שמצופה מהגוף. למה לא אמרו? התעללות לשמה.

אני מחפשת כתובת של אדם שעבר את אותה המצוקה מסיבות של כאב ולא התמכרות לסמים וחלופה.
אשמח מאוד אם יצרו איתי קשר ולו כדי לתת מעט תמיכה ולהדליק אור בקצה המנהרה.

אם יש מי שיודע מה הכתובת פרט לאפשרות (ולצערי נעשה זאת) לחזור לרופא כאב שיחליף תרופה בתרופהובתרופה
תודה מראש


תגובות

סימה-לבני
29/06/19 11:01

שלום רב,

הטיפול בכאב הוא מאד אינדיבידואלי, וכך גם התגובות של כל אחד. ראיתי שהכנסת את השאלה גם בקהילת הכאב, וגם בקהילת זכויות בני משפחה ובאמת, אם אתה רוצה לשמוע דיעות של האחרים זה מהלך נכון.

כרוקחת, אני יכולה להאיר את הצדדים שמכעיסים אותך.

מגפת האופיאטים

אכן בעשרים השנים האחרונות ניתנו טיפולים ממכרים עם הרבה פחות מדי הסברים למטופל יחסית לעוצמת הבעייה של ההתמכרות. הבעייה היא היום בהיקף של מגפה, והתקשורת מלאה בתביעות משפטיות כנגד חברות תרופות ענקיות על כך ש"דחפו" טיפולים ממכרים ויצרו בעייה עם היקף לא מבוטל גם של מקרה מוות כתוצאה ממינוני יתר.

גם משרד הבריאות שלנו נרתם לטיפול בתופעה ובמאי 2018 פרסם את "מסלולי טיפול יחודיים עבור טיפול בתלות יתר (התמכרות) למשככי כאבים ראה כאן האם ניסית לפנות אליהם?

כל מה שאמרתי למעלה לא מנחם, אלא רק מבהיר שזוהי בעייה כלל עולמית שהיום מנסים להתמודד איתה בעזרת רגולציה ודרכים אחרות.

מה עושים עכשיו?

לגבי אבא שלך, כרוקחת, עשיתי בעבר את אותה "טעות" שאולי הרופאה שלו עשתה, ותמכתי תמיד בטיפול שעוזר תוך "גימוד" בעיית ההתמכרות. והאמת, שגם היום, במטרה לאפשר לאבא שלך איכות חיים בטווח הקצר, הייתי חוזרת לרופאה ומבקשת לחזור לטיפול האחרון שעזר. 

בחיפוש באינטרנט תחת הכותרת "טיפול בהתמכרויות - מחקרים, שיטות, עדכונים והמלצות 2019" מצאתי אתר פרטי שמבטיח הבטחות יפות ומפנה למומחים ל CBT . זוהי שיטה לטיפול התנהגותי הכרתי, שאולי גם עוזרת בכאבים, ואולי אפשר לשקול אותה, אבל צריך להבין שאם לאבא שלך יש בעיה פיסית לא פתורה כתוצאה מפציעה בצבא, יתכן ש CBT יעזור לו להתמודד טוב יותר עם הכאבים, אך כדאי שיגיע למפגשים רגוע וללא כאבים, לפחות בהתחלה.

לסיכום,

אין לי כתובת והמלצות על גורם זה או אחר שיכול לשפר את מצבו של אביך ללא מתדון. 

אם אני הייתי במקומו, כמו שכתבתי למעלה, הייתי חוזרת לרופא האחרון שעזר לי, ומבקשת להמשיך באותו טיפול שכבר עזר, ובמקביל מנסה שיטות פסיכולוגיות,  CBT ואחרות, כדי ללמוד לחיות ולהתמודד עם המצב שכנראה יישאר ככה עוד זמן רב. אין לזלזל בשיטות פסיכולוגיות, גם אם הן לא באמת מקילות על הכאב, הרי שהן יכולות לשנות התנהגות ולהקל על החיים של המטופל ושל בני משפחתו הסובבים אותו.

אף פעם לא מאוחר לנסות.

מקווה שעזרתי קצת,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

די.שי
29/06/19 11:04

העניין הוא לא הטיפול בכאב כמו מי לוקח אחריות ולמי פונים בגמילה ממתדון שניתן לאדם שאינו נרקומן ואינו מכור נפשית אלא סובל פיזית מהתגובות של הגוף לגמילה.

סימה-לבני
29/06/19 12:02

הי,

אולי הוספתי את הפסקה אחרי שכבר קראת את התשובה בלעדיה,

האם ראית את המשפט "גם משרד הבריאות שלנו נרתם לטיפול בתופעה ובמאי 2018 פרסם את "מסלולי טיפול יחודיים עבור טיפול בתלות יתר (התמכרות) למשככי כאבים ראה כאן 

האם ניסית לפנות אליהם?

בברכה,

סימה