מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהכאב חלזק ברגל המונע הליכה

כאב חלזק ברגל המונע הליכה

05/07/19 11:51
1 תגובות

מס' שבועות עם כאב ברגל שמאל הולך ומתגבר. הכאב רק ברגל-התחיל בירך, צד חיצוני, ואח"כ 'נדד' אל מתחת לברך עד לקרסול. לאחר תנועה מסוימת אתמול לא יכול לדרוך על כף רגל שמאל- לא יכול ללכת.
US לאבחון דלקת בירך מצא: 'לא הודגם נוזל עודף,בורסה ללא נוזל או הסתידות אחיזת גידים תקינה'
אני סובל מאוסטאוארטריטיס. לפני 3.5 שנים נותחתי להחלפת ברך ימין. לפני 4.5 חודשים -ניתוח למינקטומי פתוח להצרות בעמ' שידרה בין 4 החוליות L2-L5. מאז לא היו כלל כאבים. גם עכשיו אין כאב בגב.
מה יכולה להיות הסיבה לנ"ל?
יתכן ניוון במפרק הירך או סכיאטיקה?
יש לי בחוליות המותניות בלטי דיסק עם לחץ קל על קדמת השק. ללא היצרות פורמינלית משמעותית. היפרטרופיה של הלגמנטום פלבום. שינויים ניווניים במפרקים הפצטליים


תגובות

סיון-אבנרי
מומחה כמוני
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
05/07/19 12:14

איציק שלום רב, לסימנים שתיארת יתכנו מקורות שונים - הן בגב התחתון, והן לאורך מסלול העצב הסכיאטי - במותנית, באזור הירך ואף מרוחקים מהם. מהסיפור שלך סביר שתתכן מעורבות של הגב התחתון, אך זה לא ודאי, והעובדה שהגב התחתון עצמו לא כואב לא פוסלת זאת. בכל אופן, ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה או לאורטופד שטיפל בך בעבר לביקורת, וכן לטיפולי פיזיותרפיה בקהילה, שם יבדקו אותך וינסו להגיע לשורש הבעיה ולטפל בך בהתאם לממצאים. בברכה, סיון