מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

יוטירקס ויאז

08/07/19 16:57
1 תגובות

שלום,
אני בת 32 ולפני כשבועיים (תחילת המחזור) התחלתי לקחת גלולות יאז פלוס.
נוסף על כך, אני לוקחת בכל בוקר 50 מ"ג יוטירקס, משום שהייתה לי השנה דלקת בבלוטת התריס, ולאחר יתר הפעילות שנגרמה מהדלקת הגיעה תת פעילות.
בחודשים האחרונים, עד ללקיחת הגלולות, בלוטת התריס שלי הייתה מאוזנת, אך אתמול, כשבועיים לאחר תחילת נטילת הגלולות, עשיתי בדיקת דם שגרתית לבלוטת התריס (כמו בכל 6 שבועות). יצא שבלוטת התריס אינה מאוזנת, וישנה שוב תת פעילות.
בדקתי וראיתי שגלולות יאז פלוס יכולות לפגום ביעילות של יוטירקס. אני לא רוצה להחליף את סוג הגלולה, משום שלפני יאז ניסיתי גלולות אחרות שגרמו לי לתופעות לוואי קשות (אציין כי כרגע יש לי תופעת לוואי משונה מתחילת הגלולות, שבמסגרתה יש לי דימום קל כל הזמן, אך הבנתי שזה קורה בתחילת השימוש(?)).
רציתי לשאול: האם הגברת המינון של יוטירקס יכולה להיות פיתרון לתת הפעילות, או שהמשמעות שיאז פוגמת בפעילות התרופה אומרת למעשה שלא משנה כמה אקח - התרופה לא תספג? האם הגיוני ששבועיים בלבד לאחר תחילת הגלולות כבר ניכרת ההשפעה? האם ככל שאקח את שתי התרופות יחד, תת הפעילות תגבר? מובן שאתייעץ עם הרופאה שלי באשר למינון, אך אשמח לדעת אם זה אכן פיתרון לפגימה ביעילות.
אציין שאני לוקחת יוטירקס מאוד מוקדם בבוקר, ב-8:30, ואילו את הגלולה רק בחמש אחרי הצוהריים.
אני מאוד מודאגת מהמצב ואשמח לתשובה מרגיעה. האם אכן הגברת מינון היוטירקס תמנע את הפגיעה בפעילותה?
תודה מראש,
רעות.


תגובות

ד-ר-דני-זיו
09/07/19 14:42

שלום רעות,

כפי שמופיע בעלון לצרכן של התרופה יוטירוקס, תרופות המכילות אסטרוגן דוגמאת יאז (עלון לצרכן) עלולות להפחית מיעילות התרופה. למטופלות ביוטירוקס ומתחילות טיפול בגלולות למניעת הריון בהחלט מומלץ לבצע מעקב אחר תפקוד בלוטת התריס. במחקר שבדק את ההשפעה הזו נמצא כי ריכוזי התירוקסין בסרום ירדו בממוצע ב18% בקרב נשים המטופלות בתרופה דוגמאת יוטירוקס אצלן פעילות בלוטת התריס הייתה מאוזנת עד להתחלת הטיפול בגלולה משולבת למניעת הריון (דוגמאת יאז). באותו המחקר נמצא כי היה צורך בהעלאת המינון על מנת לשמר תפקוד תקין של הבלוטה.

בהתאם לכך, לא נראה שיהיה צורך להחליף את הגלולות אלא כפי שכתבת, לפנות לרופא/ה המטפל/ת שלך על מנת להתאים את מינון יוטירוקס שעלייך ליטול כעת בעת הטיפול המשולב עם יאז.

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר דני זיו

רוקח קליני

 

מזמין אותך לקרוא על מרכז המידע התרופתי של הדסה כאן:

מרכז למידע תרופתי הדסה

 

ואם מעניין אותך, אני מזמין אותך לבקר גם באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il