מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבאשמח לדעת שביצעתי את כל הבדיקות

אשמח לדעת שביצעתי את כל הבדיקות

17/07/19 11:40
4 תגובות

היי,
לא אחפור יותר מדי.
אני בת 27 , בריאה בד"כ, ללא היסטוריה משפחתית של בעיות לב.
לפני כמעט חודשיים,עפ"י כל התסמינים חוויתי התקף חרדה.
מאז עברתי מרופא לרופא לרופא מה שהגביר אצלי את החרדה ואת חוסר האמונה בתשובות שאני מקבלת.
ההתקף היה מלווה בדופק חזק ומהיר,קושי לנשום, קפיצות ברגליים.
ביצעתי 2 בדיקות הולטר
4 פעמים א.ק.ג
אקו לב
אקו במאמץ
צילום חזה.
כל הבדיקות תקינות אך אציין כאן את תוצאות ההולטר .
בהולטר הראשון הופיע קטע קצר של nsvt 5 פעימות במהירות 170. מלבד זה כלום, טווח של 54-149 ממוצע 70
ארגומטריה תקינה מטס 10 8 דקות.
הרופא רשם לי קרדילוק. מכיוון וזה הפתיע אותי הלכתי לחוו"ד נוספת שם נמסר לי שעקב כל הבדיקות וגם הלחץ שהייתי שרויה בו - הכל בסדר ואין צורך בכדורים. בכל מקרה הלכתי לאקו במאמץ והולטר נוסף. אקו מאמץ יצא תקין לגמרי. בהולטר ( והיה לי יום נורא קשה מבחינה נפשית) יצא תקין עם קטע קצר של סינוס טכיקרדיה בזמן פעילות מאומצת (עליתי 8 קומות ברגל) ואותו רופא שהמליץ אז על כדורים אמר שאין צורך ושהוא ראה את המצב הנפשי וחשב אז שזה ירגיע אותי.
אציין שמדי פעם יש לי תחושות לא נוחות בחזה,בדרך כלל כשאני חושבת על זה. לפעמים בלילה כשאני נשכבת במיטה מרגישה גם את הדופק בבטן..לא תמיד.
אשמח לדעת האם לאחר כל זה אני אמורה להבין שהכל בסדר אצלי בלב? או שמומלץ שאקח גם מוניטור לחודש?


תגובות

שלום, הבירור שעברת עד כה נראה מספק ומקיף , בנוכחות אקו-לב תקין במנוחה ומאמץ מקטע קצר של nsvt, אינו מצריך טיפול. סינוס טכיקרדיה היא תופעה תקינה במאמץ ובהחלט תתכן כביטוי של חרדה. לאור העדר סימנם מדאיגים אחרים, אני מסכים עם הקרדיולוג שבדק אותך פעמיים והייתי פועל כעצתו . לא נראה שיש מקום לדאגה בנושא הלב. כל טוב ד״ר אסי מילויצקי

8nof
17/07/19 22:01

תודה רבה על ההתייחסות!

דניאלהאח
01/08/19 0:35

האם יש הסטוריה משפחתית? האם לרופא שבדק אותך יש מודעות לשוני בבדיקות לב בין נשים וגברים? לאור תוצאות ההולטר בכל זאת הייתי הולכת למומחה בנושא. ממליצה על פרופ' לורבר. בהצלחה.

שלום לכותבת, מעבר לברורים הרפואיים שעשית, שבהחלט חשובים ונצרכים, ממליצה להעמיק את הבירור ולאפשר טיפול במישור הרגשי. האם את חווה סטרס מתמשך? האם יש לך כלים להרגעה עצמית וויסות רגשי? אם עדיין את חווה מתח גבוה וחרדה ממליצה מאד לשקול טיפול פסיכולוגי אשר עשוי לסייע לך מאד ולהקל על התמודדותך.