מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזהשלכות לטווח ארוך בעקבות כדורים לטיפול ב ADHD

השלכות לטווח ארוך בעקבות כדורים לטיפול ב ADHD

21/07/19 18:01
2 תגובות

נטלתי במשך כמה חודשים כדורים שונים לטיפול ב ADHD מ-2 המשפחות (מתילפדאנט ומלחי אמפטמינים).
כל כדור גרם לתופעות לוואי אחרות בתורו, כך שנאלצתי להפסיק עם כולם, לפחות באופן זמני.
מסתבר שלמרות שכדורים אלו אמורים להיות בעלי השפעה זמנית לתקופת נטילתם- חוויתי הרבה השלכות לאחר ההפסקה, שאף אחד לא הכין אותי אליהם.
למשל: בעיות שינה, בעיות זכרון, בעיות בתאבון.
לא רק זה, מסתבר ששמחת החיים והאנרגיות שהיו לי טרם הטיפול התרופתי-ירדו דרסטית בתקופת הטיפול, ומה שיותר מפתיע- לא חזרתי לעצמי על אף ההפסקה בטיפול התרופתי.
נהייתי דיי אפאטית, מעט דכאונית וכל שמחת החיים והמרץ שאפיינו אותי בעבר, נעלמו כלא היו מעולם!
נתקלתם בהשלכות כאלו? האם מישהו הצליח "לחזור לעצמו" לאחר תקופה ללא כדורים ל- ADHD? אם כן איך עשיתם את זה?
לא מתקבל לי על הדעת שאאבד את ה"חיות" שבי לתמיד בעקבות הדבר הזה!


תגובות

מנחם111
22/07/19 0:38

אולי הריטלין/אטנט חשפו חרדה/דכאון- צריך לברר עם איש מקצוע

איתן.ירקון1
25/07/19 12:02

לא שמעתי על דבר שכזה מעולם, אבל תודה רבה על השיתוף.