מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY

מחלת כליות

30/07/19 18:03
4 תגובות

שלום,
לאחרונה בן משפחתי התחיל טיפולי דיאליזה 3 פעמים בשבוע. אשמח לקצת מידע, כמה שנים אפשר לחיות עם טיפולים כאלו? האם חייבת השתלת כליה לאחר זמן מסוים? מה סטטיסטיקת מקרי המוות בחולי דיאליזה שמקפידים על הטיפול? תודה.


תגובות

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
11/08/19 17:27

טיפולי דיאליזה ניתן לבצע במשך שנים רבות (יש לי חולים שמבצעים דיאליזה גם מעל 20 שנה). באופן כללי דיאליזה נעשת דרך מכונה המסננת את הדם (המודיאליזה) או על ידי הכנסת נוזל לחלל הבטן והחלפתו מס' פעמים ביום (דיאליזה פריטונאלית/ דיאליזה צפקית). המודיאליזה בדרך כלל נעשית 3 פעמים בשבוע, כל טיפול 4 שעות, במכון הדיאליזה. דיאליזה פריטונאלית נעשית על ידי המטופל בבית והוא מגיע לביקורת בדרך כלל אחת לחודש. חלק מהמטופלים יכולים לעבור השתלת כליה (תלוי בגיל המטופל, מחלות הרקע ונתונים נוספים), אך היא לא מבוצעת בכל החולים. השאיפה היא כי כל חולה אשר יכול לעבור השתלה, יכנס לרשימת המועמדים להשתלה. התמותה בקרב חולי הדיאליזה קשורה למחלה קרדיווסקולרית (פגיעה בכלי הדם בגוף, כולל מחלת לב ואוטם לבבי, שבץ מוחי, מחלה בכלי הדם ברגליים וכד'), זיהומים. ככל שגיל החולה עולה וככל שהוא יותר חולה, הסיכון לתמותה עולה. חולי דיאליזה צריכים להקפיד על תזונה המתאימה להם. יש הגבלה על כמות הנוזלים שאפשר לשתות כדי להמנע מעליה גדולה מדי במשקל בין הדיאליזות. יש מזונות שכדאי להמנע מהם כדי למנוע הפרעות במלחים בדם, כולל הפרעות מסכנות חיים. ההמלצות התזונתיות בחולי דיאליזה שונות מההמלצות לאוכלוסייה הכללית. בדרך כלל בכל מכון דיאליזה יש דיאטנית אשר נותנת המלצות הספציפיות לחולה ולטיפול הדיאליזה. באופן כללי, אם מקפידים על ההנחיות התזונתיות, מבצעים דיאליזה לפי ההוראות הרפואיות, ניתן לחיות הרבה שנים עם טיפול זה.

אלירן.אלירן
03/10/19 18:06

אהלן , האם כל אחד יכול לבצע דיאליזה דרך חלל הבטן (לשם אני מכוון אם אגיע למצב שבוא אדרש 20 GFR ) ?

עמית141
18/10/19 17:56

אחוז הנפטרים בדיאליזה כל שנה הם מעל 20 אחוז

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
13/10/19 8:44

באופן כללי כן. מטופלים שעברו ניתוחי בטן, או עם הרניה גדולה או בעיות בטניות אחרות בדרך כלל אינם מתאימים לשיטה זו. כדי להחליט האם מטופל מתאים הוא צריך לעבור הערכה של צוות הדיאליזה הפריטונאלית וכן הערכה של כירורג. אם אתה קרוב לדיאליזה, ממליצה להתייעץ עם הנפרולוג שלך לגבי דיאליזה פריטונאלית. חשוב להבין כי ברוב המקרים לא ניתן להתחיל דיאליזה פריטונאלית תוך זמן קצר, בדרך כלל ההכנה היא של לפחות 2-3 חודשים מראש (בניגוד להמודיאליזה, אותה ניתן במקרים מסוימים להתחיל תוך מס' שעות) ולכן אם האופציה הזו רלוונטית, כדאי להערך לה מראש.