מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמודאגת ממצב רוח ירוד מאד לאחר ניתוח מעקפים ) 3 שבועות אחרי. בן 68

מודאגת ממצב רוח ירוד מאד לאחר ניתוח מעקפים ) 3 שבועות אחרי. בן 68

12/08/19 0:31
4 תגובות

אני כאשתו כבר לא יודעת אם יכולה לעזור. לאיזה רופא או מרכז עלי לפנות כשבעלי במצב נפשי הכי ירוד שנתקלתי ממעט ומבקש לא לדבר עם אף אחד גם לא הבנות שלו מתאר לי תחושה של סמרטוט מהלך כאוב בקושי מצליח לישון שינה רציפה ורק רוצה להפסיק ולהסביר עצמו. מה אני עושה במצב כזה? לתת לו להידרדר ? אנא דר לאיזה דר לפנות? מתמחה למה?


תגובות

שלום טלי, שמי דייאנה קליין, פסיכולוגית שקומית מומחית. חלק מן התגובות הרגשיות האופייניות בתהליך שיקום הלב הנן מצב רוח דכאוני, המלווה בחוסר חשק, ירידה בתאבון וכו' או תסמיני חרדה כמו דריכות יתר, חוסר סבלנות, קשיי שינה וכו'. נראה כי בעלך מגיב באופן רגשי לארוע. חשוב לציין כי זהו חלק מן התהליך השיקומי ההסתגלותי האופייני, אם כי כאשר המצוקה הינה גדולה או מתמשכת מעבר ל3 חודשים, כדאי לפנות לעזרה מקצועית. לא ציינת את אזור מגוריכם, אצלנו בתל השומר במכון לשיקום חולי לב, יש שירות פסיכולוגי הנותן מענה למשתקמים. יודעת גם על מרכזים רפואיים נוספים הנותנים מענה דומה- כדאי מאד לפנות! לעתים די בפגישה או שתיים המכוונות ונותנות תדרוך ופסיכואדוקציה בנוגע להתמודדות. איחולי בריאות ורווחה נפשית, דייאנה.

טלי52
13/08/19 9:44

רשמתי לפני אם וכך אדבר איתו בהקשר לשיקום בתל השומר. אמתין עוד חודש ואם אין שיפור אפנה אליכם. עזרת לי מאד . תודה רבה.

ורד-שיראזי
17/08/19 14:23

היי טלי החוויות שאת מתארת הן לגמרי לגיטימיות במיוחד לאחר הליך כ"כ משמעותי. ממליצה בחום לאפשר לו מרחב ללא שיח מתיש, להשתדל לפנק אותו בדברים שהוא אוהב (לאט לאט ולא בכוח). כדאי לתת לו לצפות בקטעים מצחיקים, הרבה פעמים זה מסב את תשומת החב מהכאב. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי- כדורים נגד כאב ותדירות השימוש יכול להיות שאם יכאב לו פחות יהיה לו יותר קל להחלים. כדורים נוגדי דיכאון וכדורים שיעזרו לו לישון שניתנים במקרים תכופים לחולי לב במיוחד אחרי ניתוח לתקופה קצובה מראש! אם כל אלו לא מטיבים עמו כדאי לפנות ליעוץ פסיכולוגי או טיפולי אחר כדי לעזור לו לפרק את החוויה. מקווה שישתפר במהרה... כל טוב ובריאות ורד שיראזי

חיים-עד-120
02/03/22 0:02

גם אני עברתי ניתוח מעקפים בשערי צדק, העו"ס שהכינה אותי ואת משפחתי וליוותה אותנו גם במהלך האישפוז עזרה לנו להבין שזה דבר טבעי, לאחר הניתוח ספגתי גם זיהום ואחרי כן שבירת התלעות מחיבוק של מבקר... נטלתי כדורים נגד כאבים וקאנביס והייתי בדיכאון ובחוסר כח מוחלט, עד ש החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולסחוב איתי את המשא הכבד וזהו, זה פשוט חלק מהניתוח וחוסר האונים של תקופת האחלמה.