מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותנטילת תרופות לאורך שנים והשפעתן, מצבי החמיר מבקש עזרה

נטילת תרופות לאורך שנים והשפעתן, מצבי החמיר מבקש עזרה

18/08/19 16:33
1 תגובות

בן 74 חולה אפילפסיה מגיל צעיר, מאוזן , נוטל דפלפט 1000 מ'ג ליום, למוג'ין 200 מ'ג ליום, דאודארט 1 ביום. לפני 8 חודשים היה התקף לאחר שנים רבות רבות ללא התקפים.

לפני כ 3 שנים חלה הדרדרות והפרעות בתנועה, הליכה מאד איטית, שהלך והחריף. נכון להיום קושי רב בהליכה, תנועות ידיים מאד איטית, זקוק לעזרה זה בא והולך לפעמים טוב יותר לפעמים הרגליים פשוט לא זזות. {קורה כמה פעמים ביום} עשיתי mri מח ועמוד שידרה צווארי, ביצעתי nph שנשלל, עקב עודף נוזלים בחדרי המח. נמצאה אטרופיה מוחית, תחילת דמנציה, בעיות זיכרון לטווך קצר, קיבלתי טיפול ב amantadin {למרות שאין לי פרקינסון} 2 ביום

יש המלצה להחליף את הדפלפט בdantoin , רופא אחר המליץ להחליף את הדפלפט ב- kepra וexelon השאלה שלי אם נעשה שינוי בתרופות יכול להיות התקף ? והאם זה ירפא את המצב בו אני נמצא כרגע ? או שהשינויים יזעזעו אותי עוד יותר.

לתשובתכם המהירה אודה.

תודה


תגובות

סימה-לבני
24/08/19 9:58

שלום רב,

קראתי את תאור המצב שלך, ואינני חושבת שמשהו יכול לענות לך מעל גלי האינטרנט ולהבטיח לך הבטחות.

כרגע במצבך עליך לשקול כל טיפול אם התועלת שיביא לך עולה על הנזק שעלול להגרם מתופעות לוואי ומ"זעזועים" בטיפול כמו שקראת לזה. וכמובן שזה לא מתמטיקה. לכן הכלל שלי הוא לבדוק מהי איכות החיים שלך כרגע, לבחור לך מרכיב אחד שנפגע ביותר באיכות החיים ולנסות לשפר אותו ורק אותו.

אם ההליכה נפגעה, אולי פיסיותרפיה, או אימון כושר (שחלק מקופות החולים מציעות) יכול לעזור יותר מכל תרופה, אולי שחייה, רפלקסולוגיה ואולי תרופה ספציפית לשיפור ההליכה.

אם הזכרון נפגע וזה מאד מפריע לך, אולי אפשר לבדוק אם התרופות שניתנות למטרה זו מתאימות לך.

בכל מקרה, הייתי ממליצה לך לפנות לרופא מומחה בגריאטריה, למרות גילך הצעיר יחסית, שכן הם הרופאים שיש להם ראייה יותר מקיפה לנושא הגיל המבוגר, כולל ידע בתרופות שמתאימות יותר או פחות לגיל זה.

חשוב להבין שקיימים כללים למתן טיפול תרופתי בגיל המבוגר, ישנם ה"קריטריונים של ביר", שממליצים איזה תרופות מתאימות למתן בגיל זה ואיזה מסכנות את המטופל יותר מאשר מועילות לו. זה לא בהכרח מתאים לכל אחד, אבל החשש מפני נפילות בגיל זה הוא חשש מאד גדול והקריטריונים של ביר מתמקדים בנושא זה.

לתקציר מאפריל 2019 בנושא הקריטריונים של ביר, הקלק כאן.

למאמר המלא כולל הרשימה הקלק כאן

המלצה

בחר לך רופא אחד, רצוי רופא גריאטר שאתה סומך עליו ושאתה מוכן לעשות איתו ניסיונות, מתוך הבנה שכל תרופה שאתה מוריד או מוסיף היום היא "ניסוי קליני" על עצמך. קח אחריות על הניסוי, ודווח לרופא על כל שינוי שקורה לטוב ולרע, כדי שיוכל להציע שינוי. בנוסף, בקש מהרופא הכוונה לטיפולים לא פרמקולוגים, כדי לשפר גם את ההרגשה הכללית, וגם לא להסתכן בתופעות לוואי מיותרות.

שיהיה בהצלחה,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"