מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותשאלה אחרונה בבקשה- לגבי השפעה פגה של סרנדה 50 מ''ג

שאלה אחרונה בבקשה- לגבי השפעה פגה של סרנדה 50 מ''ג

18/08/19 16:38
2 תגובות

שלום רב סימה,
אני לוקח סרנדה שעוזרת לי, (ביחד עם ציפרלקס) ולאחרונה אני מרגיש שבערב ההשפעה של הסרנדה פגה, כאילו לא משפיעה בערב, רק בבוקר.....
האם זה אפשרי באמת שההשפעה של הסרנדה באמת פגה בערב??? כי קראתי שמחצית החיים של הסרנדה זה 26 שעות , אם כן, אז למה זה קורה?? ומה ניתן לעשות??
תודה רבה מראש


תגובות

סימה-לבני
24/08/19 8:20

שלום רב,

אני יכולה לחשוב על שלוש סיבות לפחות למה שאתה מרגיש:

  • זמן מחצית חיים שלך שונה מהממוצע - קצב הפינוי האישי שלך של התרופה מהגוף מהיר יותר מהממוצע - זמן מחצית חיים הוא נתון סטטיסטי, שעל פיו רב האנשים מפרקים את התרופה בקצב שנמדד ומוגדר כזמן מחצית החיים. יש אנשים שהאנזימים הייעודיים לפרוק תרופה מסויימת, במקרה שלהם רבים יותר, ואז הם מפרקים את התרופה מהר יותר מאשר רב האנשים, ויש אנשים שאצלם כמות האנזימים נמוכה יותר, ואז הם מפרקים לאט יותר, ונכנסים להרעלה מהר יותר מאשר רב האנשים.
  • מידת האפקט לא קשורה באופן לינארי לכמות התרופה בדם - לא תמיד יש קשר ישיר בין כמות התרופה בדם, לאפקט שלה. דוגמא ידועה גם לך, תרופות כמו סרנדה וציפרלקס מתחילות להשפיע אחרי שלושה עד שישה שבועות שהן נלקחות באופן סדיר, והרמה שלהן בדם התייצבה. האפקט שלהן לא מושפע באופן ישיר מהרמה שלהן בדם בתחילת הדרך, ואולי גם בהמשך יש הפחתה באפקט למרות שהרמה בדם שלך לא השתנתה.
  • האירועים שמקיפים אותך בתקופה זו - זוהי אפשרות שנובעת ממה שאני רואה מסביבי - זהו סוף הקיץ, שפע אירועים, אנשים, ושינויים מקיף את כולנו. יתכן שאתה עובר עכשיו תקופה סוערת או מעניינת במיוחד. שהשפעה נכרת במיוחד בשעות הערב. יתכן שהאירועים שאתה חווה הם למעלה מהממוצע שהגוף שלך רגיל, ולכן אולי התרופות שעזרו קודם מתקשות לעזור במיוחד בערב. 

הצעה לפתרון

לא חשוב מי מהסיבות שהצעתי היא הנכונה במקרה שלך, לפני שאתה פונה לשינוי מינון או החלפת תרופות, יתכן שזה המקום לערב שיטות לא פרמקולוגיות  ולתת להן הזדמנות גם אם נתת להן הזדמנות בעבר והן לא עזרו, אולי ביחד עם התרופות הנוכחיות תהיה להן השפעה חיובית ומספקת. הכוונה שלי היא ל- CBT  ושיטות פסיכותרפיות אחרות שהספרות מראה שהן יעילות לא פחות מתרופות, לחלק מהאנשים. 

לתקציר מאמר על טיפול אינטגרטיבי ב OCD הקלק כאן

למאמר מלא על טיפול CBT ב OCD הקלק כאן.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

 

Netanel11
25/08/19 1:37

תודה רבה על התשובות!