מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזויואנס 70 כבר הפסיק להשפיע

ויואנס 70 כבר הפסיק להשפיע

27/08/19 9:40
2 תגובות

שלום לכולם.כיום מטופלת ב סימבלטה 120 מג, ויואנס 70 מג ו ריטלין 30 רגיל.
אמא ל ילדים סובלת כבר שנים מדיכאון שאוזן והיה מצויין ב 10 שנים האחרונות עם 150-220 מג ויאפקס xr.(לאחר שנוסו ssri במינונים שונים ותרופות שונות, ללא התאמה) מאז ומתמיד, אחד הילדים היה קשה ובשנה האחרונה קיבלנו אבחנה סופית של אוטיזם(בגיל 8). על אף שציפיתי לזה, האבחנה הסופית השפיעה עלי לא טוב ועברתי תהליך של אבל והחמרה בדיכאון עקב כך הוחלף לסימבאלטה. לפני כשלוש שנים, אובחנתי גם כלוקה בהפרעת קשב ניסיתי תרופות שונות במינונים שונים והכי התאים למצבי הוא ויואנס 70 מג. בהתחלה באמת עבד כמו קסם, נוצרה לי מוטיבציה לעשות דברים עם הילדים, לשמור על סדר וניקיון, האכילה הייתה מסודרת יותר ומצב הרוח היה מצויין. כיום, לצערי ההשפעה של הויואנס מתפוגגת לאחר 5-6 שעות ואז אני מוסיפה את הריטלין שעוזר חלקית. הדבר שהכי מפליא אותי הוא שכל בוקר, התעוררות קשה ומדכאת, חוסר תפקוד מוחלט עד שהויואנס מתחיל להשפיע. זה לא היה כך בעבר.. בנוסף אני מרגישה סוג של ירידה בזיכרון (בעיקר לשמות) חוסר ריכוז (לפחות פעמיים בשבוע שוכחת את הטלפון בכל מיני מקומות, שוכחת לעשות דברים שרשמתי לי וכו'), התקשורת שלי עם הסביבה ירדה מאוד ובעקבות כל הנ"ל, גם היחסים עם בעלי, הורי, ילדי וחברותי המעטות(אלו שנשארו) נפגעו. אני בקבוצת תמיכה להורים לילדים עם אוטיזם, מתרגלת גם מיינדפולנס... בגדול אני לא רואה פתרון למצבי ומודאגת ממש.


תגובות

דר--טמיר-אפשטיין
מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
16/09/19 12:16

לולח, את מתארת מצב מורכב מהרבה בחינות- תסמינים שמשתנים והשפעות תרופתיות שונות. לא ניתן לייעץ לך על סמך המידע הזה ואני מעריך שגם לאור תמונה מלאה עם מידע מפורט, אנשי מקצוע שונים היו מגבשים מסקנות שונות וכתוצאה גם ממליצים על התערבויות שונות. ייתכן ויש מקום לקבל יותר מחוות דעת/ המלצה אחת.

אפרת161
22/01/21 17:05

היי.. אומנם הוסט קצת ישן אבל רציתי לדעת מה בסוף עשית בנוגע להפסקת ההשפעה של הויואנס?