מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהמה יעשו איתי? חוסר שיתוף פעולה

מה יעשו איתי? חוסר שיתוף פעולה

02/09/19 18:56
2 תגובות

שלום לצוות היועצים,
אני מטופל במרפאת חוץ של בית חולים פסיכ' באזור המרכז בשל הפרעות אישיות וקשיים רגשיים. לאחרונה בעקבות תלונות על חולשה הופניתי למרפאה קהילתית להפרעות אכילה. טופלתי שם בעיקר ע"י דיאטנית, היו 2 פגישות עם עו"ס ואחת עם רופא-כללי שלך המרפאה.
הדיאטנית דאגה לומר בכל פעם ש"הם מודאג מודאגים ממני, שאני ממשיך בירידה, למרות שמבחינת BMI אני עדיין במדד תקין. לא התחברתי לכל הנושא של ההסברים התזונתיים והשינויים באכילה. לא רציתי לעשות דווקא או להתעלם במכוון פשוט כרגע לא פנוי לזה.
כרגע נאמר לי שאחראית המרפאה, עו"ס במקצועה החליטה, ללא שנפגשה איתי פעם אחת, בהתייעצות עם הפסיכיאטר (כללי- לא של הפרעות אכילה) שמטפל בי במרפאות החוץ- להפסיק את הטיפול במרפאה להפר' אכ' ולהחזיר לטיפול של הפס' במרפאה בבית החולים.
לא פרטו יותר.
מה זה אומר?


תגובות

שמילפיל
02/09/19 23:33

מחר אמור להפגש עם עו"ס שנפגשה אתי פעמיים בעבר. לפי הדיאטנית היא אמורה, בתקווה, להסביר מה הוחלט. אני יכול להבין את הצעד שלהם, כי לא גיליתי כ"כ עניין ושיתוף פעולה. אשמח לדעתכם אם תדעו להסביר מה אומר הצעד הזה. מצד אחד הדיאטנית שאומרת שמודאגים ומצד שני מחזירים לאחריות הפסיכיאטר שמרכז את התיק אבל אינו מבין בתחום. אשמח טיפה למידע

שלום לך, אני לא יודעת מה הצוות במרפאה בקהילה חושב ואיך הוא התרשם ממצבך ומה החליטו ולמה. יכולה להגיד באופן כללי, שבטיפול בהפרעות אכילה, ללא מוטיבציה מצד המטופל לטפל בסמפטומים, כלומר, נכונות לשקם את האכילה והמשקל, אין אפשרות לעזור. זו עבודה משותפת של המטפל והמטופל ואם המטופל לא בעניין, אין איך להועיל לו. מקווה שעזרתי.