מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותחפיםה בין ציפרמיל לציפרלקב

חפיםה בין ציפרמיל לציפרלקב

12/09/19 15:22
2 תגובות

אני לוקחת כבר 9 שנים ציפאמיל 20 מג. לפני כמה חודשים חוויתי התקפף חרדה. הפסיכיאטר העלה את הציפרמיל ל 30 ובמקביל אני לוקחת קלונקס להרגעה בין 2-3 פעמים ביום 0.5 מג
גם ה 30 מג לא עזר ועלינו ל 40 מג ואז התחלתי שבוע של שילשולים. עצרנו את הטיפול והוא בחליט לעבור לציפרלקס.
במשך 4 ימים לקחתי 5 מג ציפרלקס ו 20 ציפרמיל.....ואני סובלת מכאבי בטן ועצירות מעצבנים. עכשיו הוא ביקש להוריד ציפרמיל ל 10מג ולהמשיך ציפרלקס 5מג. נשמע הגיוני?

אני כבר 5 חודשים מנסה להתאזן ולא מצליחה בעיקר כי ברקע כל הזמן יש מתחים בריאותיי9 משפחתיים וזה מיאש אותי.
אשמח לתובנות או עזרה .....

.


תגובות

סימה-לבני
13/09/19 11:18

שלום רב,

ציפרמיל מכיל Citalopram וציפרלקס מכיל מרכיב אחד של הציפרמיל שנקרא Escitalopram.

הרופא נסה לבדוק אם השלשולים וכאבי הבטן שאת סובלת מהם אולי יעלמו אם תקבלי רק את המרכיב של הציפרלקס.

10מג של ציפרלקס אקוויוולנטים ל 20מג של ציפרמיל.

אז במקום 40 מג ציפרמיל הוא רשם לך 30 ציפרמיל + 5 צירפרלקס שהם אותו דבר.

אלא שתופעות הלוואי נשארו. אז הוא מנסה להעביר אותך יותר לכיוון של ציפרלקס.

הרעיון הגיוני, אלא שאם תופעות הלוואי שלך נשארות, כנראה שצריך לחתוך את המינון באופן משמעותי, ו/או לחפש פתרונות לא פרמקולוגים, או במשפחות אחרות של תרופות.

מבחינה גנטית יש אנשים שמפרקים תרופות לאט יותר מאנשים אחרים (ויש כאלה שמהר יותר). יתכן שאת שייכת לאלה שמפרקים את התרופות לאט, ולכן הגוף שלך מרגיש הרעלה גם במינון מקסימלי מותר.

את מציינת שכבר חמישה חודשים יש ברקע  מתחים בריאותיים משפחתיים וזה מיאש אותך, ואני הייתי מציעה לשקול לפנות כיוון של פסיכולוג רפואי שיעזור לך להתמודד עם המצב, במקום להוסיף לך תרופות ותופעות לוואי, שמוסיפות לך למתח הבריאותי.

סיכום

יתכן שאת חווה הרעלה של citalopram וגופך מבקש מינון נמוך יותר. שלפי הדיווח שלך איננו אפקטיבי יותר היום. לפניך בחירה בין טיפולים לא פרמקולוגיים כמו פסיכולוג, מאמן אישי CBT וכדומה, או ביחד עם הרופא לפנות לטיפול תרופתי בתכשיר אחר לגמרי, למקרה שאת מפרקת תרופות לאט.

לבדיקה גנטית לגבי התאמתך לתרופות פסיכיאטריות , את יכולה לשקול לרכוש בדיקה פרטית יקרה שמתפרסמת באינטרנט וחברת כצט משווקת אותה. ראי כאן . (זו איננה המלצה מצידי, אלא רק יידוע לגבי קיומה.)

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

רונית49
13/09/19 11:45

תודה רבה רבה על תשובה כל כך מפורטת. אני מחכה לשמוע מהפסיכיאטר מה הלאה.