מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותגלולות פמינט בשילוב של קונצרטה

גלולות פמינט בשילוב של קונצרטה

1 תגובות

היי , אני בת 18 והתחלתי לקחת גלולות יאז לפני חצי שנה בהמלצת הרופאה שלי , הגלולות לא התאימו לי ועברתי ליסמין ולאחר כמה חודשים של שימוש הרופא משפחה שלי המליץ לי מאוד להחליף את הגלולות משום שהן מסוכנות ועלולות לגרום לקריש דם... קבעתי תור לרופא נשים אחר בגלל המחסור בתור , והוא נתן לי מרשם לפמינט ואפילו לא שאל אותי על צריכת התרופות הקבועה שלי וכששאלתי לגבי השילוב של זה עם קונצרטה הוא לא התייחס ברצינות לשאלה ואמר שזה בסדר בתשובה שלא הביאה בי אמון רב, רציתי להתייעץ האם שילוב של פמינט וקונצרטה הוא בסדר והאם הגלולות האלה הן "בטוחות" יותר מיסמין? תודה רבה :)


תגובות

סימה-לבני
26/09/19 11:33

שלום רב,

פמינט מכיל DESOGESTREL 0.15 MG , ETHINYLESTRADIOL 0.02 MG והעלון לצרכן שלו כאן

יאז מכיל DROSPIRENONE 3 MG , ETHINYLESTRADIOL 0.02 MG והעלון לצרכן שלו כאן.

יסמין מכיל DROSPIRENONE 3 MG , ETHINYLESTRADIOL 0.03 MG והעלון שלו כאן.

המשותף לכל המוצרים שהמליצו לך זה שהם מכילים מרכיב אסטרוגני ומרכיב פרוגסטרוני, ושבסעיף הראשון על "מה שחשוב לדעת" מופיעה אזהרה לגבי האפשרות לקרישי דם באותו נוסח:

"הם מעלים במקצת את הסיכון לקריש דם בורידים ובעורקים, בייחוד בשנה הראשונה או כאשר מחדשים את הטיפול באמצעי מניעה הורמונלי משולב לאחר הפסקה של 4 שבועות או יותר. • עלייך להיות עירנית ולפנות לרופא אם את חושבת שיש לך תסמינים של קריש דם."

מאחר שיאז מכיל פחות אסטרוגן מיסמין (0.02 מג לעומת 0.03 מג)  אני מבינה את ההחלפה האחרונה שעשה הרופא כשבאת אליו עם הנושא של קרישי דם, שנתן לך תכשיר עם פחות מההורמון הזה שנמצא אחראי לתופעת הלוואי של קרישיות יתר.

אינטרקציה עם קונצרטה

לגבי אינטרקציה עם תרופות אחרות, בדקתי לך מול הקונצרטה שמכילה Methylphenidate   ואכן אין דיווחים על אינטרקציה בינהם. כך שתשובתו של הרופא נבעה מהכרות טובה עם הנושא ולא מזלזול בנושא. אני מקווה.

בטיחות הגלולות

לגבי "בטיחות" תרופות למניעת הריון, שאלתך האחרונה, אם את מתכוונת לנושא תופעות הלוואי, הרי שהנושא מאד אישי, ואת רשימת תופעות הלוואי תמצאי בסעיף 4 בעלונים המצורפים. חשוב להבין שיש נשים שלא ירגישו כלל תופעות לוואי, ויש שכמוך ירגישו שלא מתאים להם ויחפשו פתרונות אחרים.

אם הבטיחות ששאלת מתייחסת לבטיחות מפני הריון, אז גם כאן מדובר על תכשירים שמגנים מפני הריון ברמה גבוהה, אך לא ב 100%.

מידע נוסף

עוד על תכשירים למניעת הריון ועל נושא קרישיות יתר אצל נשים ולקיחת גלולות תוכלי לקרוא כאן. באתר של הכללית.

ועוד תשובות לשאלות על גלולות למניעת הריון, מאתר הכללית, תמצאי כאן.

 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"